Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаният за убийството Борислав Николов
Задържаният за убийството Борислав Николов

Борислав Николов, който умъртви след жесток побой съпругата си Кремена с особена жестокост отново застана пред съдебен състав днес във Варна. Състав на Варненския Апелативен съд в морския град даде ход на първото заседание срещу него след протест на Окръжна прокуратура и жалби на частните обвинители и гражданските ищци, които искат увеличаване на присъдата му.

Както „24 часа“ писа Варненският Окръжен съд го призна за виновен за убийството на съпругата си, извършено по особено жесток на начин. Първоначалната присъда беше 18 години затвор. Впоследствие тя бе редуцирана с една трета, заради самопризнанията на 42 годишния варненец, както и факта, че делото беше гледано при съкратено съдебно следствие и така наказанието му стана 12 години лишаване от свобода.

Днес обаче апелативния прокурор поиска тя отново а бъде увеличена на 20 години, заради системно упражняваното насилие в семейството и обстоятелството че убийството е извършено със зверска жестокост. От обвинението припомниха, че насилникът удрял главата на Кремена в стената при което е причинил фаталния мозъчен кръвоизлив, довел до смъртта й.

42-годишният служител в златарски магазин във Варна да плати и по 100 000 лв кръвнина на всеки от родителите на убитата жена, вместо по 50 000, каквото бе първоначалното решение на съда, пък поискаха частните обвинители представляващи майка й и баща й.

Борислав е с чисто съдебно минало и няма криминални регистрации, бе контратезата в съдебната зала на адвоката му Юлиян Георгиев. По думите му Борислав не бил причинил смъртта на жена си с умисъл, а заради фрустрация и афект, понеже тя го дразнила системно. Поради тази причина защитата на насилника поиска деянието да бъде преквалифицирано и съответно първоначалната присъда намалена още. Той цитира и данни от съдебно психиатрична експертиза, според която в семейството имало проблеми и постоянна борба за надмощие и Кремена предизвиквала съпруга си нарочно.

Няма ден, в който да не съжалявам за това, което стана. Не съм искал да го направя, каза във видеоконферентна връзка от варненския затвор Николов. Започна скандал, ударих я, но не съм искал да я убивам. Искам по-леко наказание, допълни той.

Той беше оръжие в ръцете на майка си. Той е страхлив и малодушен, каза за „24 часа“ почернената майка Царена Ангелова. От първия ден на сватбата тя беше тормозена,лично аз съм ходила с нея в Съдебна медицина след такива побои. Тя беше 40 килограма , хващаше я за крака и я блъскаше в стените, разказа още майката на убитата Кремена. Вследствие на системния тормоз жената е направила спонтанен аборт, допълни още тя. Факт, който не бе отречен от Борислав, но според него тя пометнала заради здравословни проблеми. Според адвоката на родителите й обаче побоищата били извършвани с професионална жестокост, така че да не оставят следи по ръцете на насилника.

Припомняме ви, че зверското убийство стана на 24 срещу 25 февруари миналата година в семейното им жилище във Варна. Трагедията се разигра два дни преди първото заседание на бракоразводното им дело, предизвикано от малтретирана жена. В годините тя е подавала множество жалби в МВР срещу съпруга си. Бракът им е белязан от постоянно насилие, скандал предшества и въпросната фатална случка. Борислав започва многократно да я удря в стената, след което като я пребива звъни на майка си, за да му помогне да изнесе багажа си. Кремена заключва след него, а на следващия ден полицията открива безжизненото й тяло, след сигнал подаден от майка й.

Решението на Варненския апелативен съд ще излезе в законовия едномесечен срок.

Майката на Кремена, Царена Ангелова
Майката на Кремена, Царена Ангелова
Адвокатът на Борислав Николов, Юлиян Георгиев
Адвокатът на Борислав Николов, Юлиян Георгиев