Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това съм го писал преди години, но битката ми с магданоза продължава и днес. Епохална история.

На вниманието на тези, които по необясними причини работят в ресторанти: Магданозът не е самодивско биле. Той не може да промени вкуса и качествата на трагедията, която сте изсипали в чинията. Ако искате да подобрите вашата кухня, вземете готвач, не магданоз. И също така не става за украса, това да не ви е елха, че да я украсявате. Изобщо идеята за украсяване на храната е почти от същия порядък, от който са и готварските ви умения. Няма красива или грозна храна, храната бива вкусна и безвкусна. И когато сложите магданоз на безвкусната, това я прави буламач с магданоз, а не кулинарен шедьовър. Може да допадне само на онези, които си сипват лимонада във виното.

И не ми казвайте как в готварските предавания също украсяват храната. В операта пеят поне десет минути с вибрато, след като са ги пронизали с нож в сърцето. Това не означава, че криминалистите трябва да учат солфеж. СПРЕТЕ С ТОЯ МАГДАНОЗ, БЕ!

*Емил Кошлуков във фейсбук