Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЕВЕЛИН БАНЕВ-БРЕНДО
ЕВЕЛИН БАНЕВ-БРЕНДО

Манол Николов е с чисто досие,

водил си записки за дрогата в тетрадка

Мъж от Тополовград е вторият арестуван за кокаиновото депо в Студентски град, където бяха намерени 327 кг от най-скъпата дрога. Това стана ясно в петък, когато Софийският градски съд остави Манол Николов за постоянно в ареста, където е и първият задържан Николай Петров.

Случайно или не, от Тополовград е и кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо, който е осъден за трафик на наркотици в Италия, Румъния и България, но избяга и сега се издирва с червена бюлетина от Интерпол. Вторият арестуван, Манол Николов, е с ампутиран крак. Изгубил крайника си след тежка катастрофа преди повече от 20 г.

Тетрадка със знаци, цифри и имена издала Николов, че има общо с 327-те кг кокаин в Студентски град. Тя е намерена в ателието, наето за склад, и била с почерка на Николов. Той си водил записки - описвал стоката, която е съхранявана в депото за наркотици, както и тази, която е изнасяна от жилището. На хартиените листове били описани и щампите от заловения кокаин. Сред маркировките са “Асо спатия”, буква М, три малки кръга със сочеща нагоре стрелка, както и череши с цифри. Щампата с ръкописно “М” означава, че идва от престъпния колумбийски клан “Меделин”, научи “24 часа”. В тетрадката има отчет за доставената стока и кой я е докарал там. Наркотиците са били от различни доставчици. Последната дата, описана за изнасяне в тетрадка е 24 май. На тази дата е отбелязана с ръкописни букви “Асо спатия” и числото 10, както и точното количество, с което съучастникът Николай Петров бе хванат на този ден с 40 кг в багажника на колата му. Еднокракият съгражданин на Брендо Манол Николов е заловен на 2 юни в Долни Богров. В къщата имало микровълнова печка със скрит в нея кокаин, както и различни видове и форми щампи - с меча лапа и пламък. Разследващите предполагат, че там кокаинът се обработвал, преди да бъде пласиран на пазара.

На всяка една от подготвените пратки със скъпия прах е било поставено топче и щампа за пресовка. По информация на “24 часа” топчетата с белия прах са били мостра за купувачите. Те са идентични по вид, форма и размер с намерените в автомобила и ателието.

Манол Николов е с чисто криминално досие и е пенсионер по болест заради ампутирания крак.

Това е кокаинът, намерен в Студентския град.
Това е кокаинът, намерен в Студентския град.
Николай Петров 
Снимка: 24 часа
Николай Петров Снимка: 24 часа