Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ексцентричността английска не знае граници, откакто е в ръцете на най-откаченото консервативно правителството в историята на Острова.

След като безгрижно си свирукаха през март, а около тях целият свят влизаше в карантина, днес - юни месец - тези титани на мисълта за първи път въведоха разпоредба за задължително носене на маски (по-точно покривала за лице) в градския транспорт.

Това е на фона на налудничавото решение парламента да започне да се събира отново и да гласува физически, независимо, че много депутати попадат в рискови групи и че има съвършено добре работеща система за дистанционно гласуване.

След като летищата останаха отворени седмици, след като стана ясно, че вирусът е глобален, днес Хоум Офис реши, че ще поставя - отново, юни месец! - всички пасажери, кацащи в Кралството, на 14-дневна задължителна изолация и глоба от хиляда лири при неподчинение.

Това е на фона на факта, че в разгара на епидемията всички, включително и министрите в кабинета, се изолираха само за седем дни при симптоми.

При положение, че в Лондон имаше хилядни протести; че властите току що разрешиха и събирането на по шест човека и барбекютата по дворовете пламнаха разюздано... от правителството уверяват, че сега най-големият риск за нова вълна на зараза щял да дойде отвън - чрез туристи и международни полети! Неописуем е този развод с реалността.

*От фейсбук!