Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Винаги когато има полицейско насилие, социална или расова дискриминация, протестът е задължителен. Само така обществото може да се противопостави на самозабравилите се елити. Обаче!

Гледайки грабежите на магазини и палежите, никак не съм убеден, че така се помага на каузата на демокрацията. Как разбиването на витрини, отмъкването на телевизори, уредби и микровълнови печки помага на демокрацията? \Нима вандалските актове са най-добрият начин да почетеш паметта на убития Джордж Флойд?

Подобни насилствени действия всъщност помагат да бъде отдалечена демокрацията и гражданските права, защото карат много хора да призовават за повече правомощия на властта. Хубаво е организаторите на вандализмите да знаят, че с действията си увеличават шансовете на Доналд Тръмп да спечели втори президентски мандат.

В подобни ситуации повечето избиратели са склонни да дадат доверие на действащия президент, а не да рискуват с нов. Така че, парадоксално или не толкова, Тръмп трябва да благодари тъкмо на тези, които твърдят, че най-силно го мразят.

*От фейсбук!