Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Боб Бенкен и Дъг Хърли пристигат в Международната космическа станция, където ги посрещат американският астронавт Крис Касиди и двама руски космонавти.

СНИМКИ: РОЙТЕРС
Боб Бенкен и Дъг Хърли пристигат в Международната космическа станция, където ги посрещат американският астронавт Крис Касиди и двама руски космонавти. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Множество мистериозни НЛО са били забелязани от зрители по време на полета на ракетата на Илон Мъск до Международната космическа станция (МКС) с двама астронавти на НАСА в събота, съобщи в. “Дейли мейл”.

Докато ракетата “Фалкон 9” на “Спейс Екс” извеждала астронавтите, зрителите забелязали бързо летящи кълба в небето. Във видео може да се види движещо се с бързи темпове кълбо под ракетата, докато тя лети към МКС. Според експерти обаче не става въпрос за НЛО, а за отломки от ракетата или космически боклуци.

Двамата американски астронавти Дъг Хърли и Боб Бенкен влязоха в станцията и се срещнаха със сънародника си астронавт Крис Касиди и двама руски космонавти.

Новият американски пилотиран кораб “Дракон” - дело на Илон Мъск, е краят на руския монопол върху доставката на екипажи в орбита, пише “Росийская газета”. С изстрелването в събота за пръв път почти от 10 години САЩ изпратиха в Космоса собствени астронавти от свой космодрум със свой кораб.

“Голям ден за космонавтиката. Черен ден за “Роскосмос” обяви радио “Свобода”.

Милиардерът Илон Мъск пък прописа на кирилица, за да отговори на пoздpaвлeниятa за изстрелването нa pъкoвoдитeля нa “Pocкocмoc” Дмитpий Poгoзин.

“Блaгoдapя cъp, xa-xa. Hиe paзчитaмe нa взaимнoизгoднo и пpoцъфтявaщo дългocpoчнo cътpyдничecтвo”, нaпиca Mъcк в туитър. Руската космическа агенция критикува президента на САЩ Доналд Тръмп затова че е направил “истерично” изказване по повод историческото събитие.

Трудно е да се разбере истерията, която се раздухва след успешния старт на кораба “Дракон”. Случилото се трябваше да стане отдавна. Сега вече не само руснаците летят до МКС, но и американците. Това е чудесно!”, обявиха от “Роскосмос”.