Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Какъв грим ще изберете за празничната абитуриентска нощ?
Ако вече сте избрали роклята и обувките, решили сте с каква прическа ще се появите на бала, остава само да се погрижите за грима.
С няколко бързи и лесни съвета ще ви помогнем сами да се погрижите за макиажа си за бала.
Важно е за запомните, че празничният грим е
много по-тежък
от ежедневния, но не трябва да прекалявате. В противен случай рискувате да изглеждате като нарисувана кукла, да станете напълно неразпознаваема за съучениците ви, което определено не е добра идея.
Фон-дьо-тенът е задължителен за празничния грим, но трябва да е с цвят, близък до естествения. Задължително нанасяте няколко капки на шията, за да няма ярък контраст между лицето и деколтето.
Основна грешка
която допускат много момичета, е очите и устните да са гримирани еднакво силно - тъмни цветове в очите и ярък или тъмен цвят червило. Винаги акцентът трябва да е или в очите, или в устата. В случай че тенът, косата и очите ви са много светли, цветовете в грима ви не трябва да са силни. Идеалният вариант за макиаж, който е подходящ за всички типове очи и никога не излиза от мода, е опушеният грим. Изберете палитра с различни тонове на един цвят в зависимост от цвета на тоалета ви. Нанесете основа върху клепача, за да може гримът да се задържи по-дълго. Използвайте
навлажнена четчица
за сенки, като потопите върха є в най-тъмната гама. След това нанесете върху околоочния контур. Преди да изсъхнат сенките, погледнете нагоре и мигнете - това ще помогне за по-доброто разнасяне на цвета, преди да нанесете следващия тон. Разнесете най-мекия цвят от палитрата върху клепача и до линията на веждите. Използвайте перлен нюанс за ъгълчетата на очите, за да изглеждат по-големи. Още веднъж нанесете най-тъмния цвят като молив и леко размажете с пръст или с памуче за по-опушен ефект. За повече сексапил използвайте тъмна спирала.
Професионалният грим, направен с професионални дълготрайни материали, има
трайност над 18 часа
и за него не е необходима поддръжка. Ако сами си правите грима и не разполагате с подобни материали, можете да си купите фиксатор за грим или обикновена термална вода, която да пръскате от разстояние. Не забравяйте да вземете със себе си гланц, за да поддържате устните си
красиви и блестящи
през цялата нощ на бала.
Когато абитуриентките се гримират сами за бала, е необходимо предварително да си направят няколко проби, за да са сигурни в резултата на грима си във важния за тях ден.

Внимавайте с изкуствените мигли 

Изкуствените мигли са най-голямото изкушение на абитуриентките. Безспорно те допринасят за хубавия грим, отварят и подчертават окото. Добре е да не се избират прекалено големи мигли, които да стоят като козирка, не само защото не е естетично, а и защото тежат.

Малки трикове 

Спиралата ви тече?
Най-добре е да използвате водоустойчива спирала. Ако не, можете да поставите слой безцветна спирала върху тази, която "тече", за да я задържи на мястото є.
Прекалили сте със спиралата?
Сложете хартиена салфетка между горните и долните мигли и затворете очи. Ако е необходимо, направете го няколко пъти. Можете да използвате и гребенче за мигли, за да отнемете излишното.
Как се слага очна линия?
Застанете пред огледалото и вдигнете брадичката нагоре - така клепачите се навеждат надолу и са неподвижни. Направете линията много близко до основата на миглите, като следватe естествената извивка на окото.