Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗАЛОГ: Георги Василев дава напътствия на Муса Койта, който ще има възлова роля в мача срещу "Славия"
ЗАЛОГ: Георги Василев дава напътствия на Муса Койта, който ще има възлова роля в мача срещу "Славия"

 

В ПОНЕДЕЛНИК Емил Велев-Кокала извежда "Славия" за най-важния мач от първенството. Битката на "белите" е за четвъртото място, което дава виза за турнира на Лига Европа. За там пътят минава през задължителна победа над "Черноморец" и голяма доза шанс. Други четири тима също се надяват да са 4-ти в края на годината - софийският и пловдивският "Локомотив", "Берое" и "Черно море".

Допълнителното условие за всеки от тях е ЦСКА да спечели Купата на България, но и да остане 3-ти в шампионата. За четвъртия тази схема би се материализирала в 2 млн. евро. от груповата фаза на лигата.

Така че напрежението в "Славия" е голямо. От една страна, футболистите на Кокала изпуснаха ЦСКА с ранен гол на Нелсън. Освен друго в понеделник "Черноморец" трябва са си връщат за загубата на "Лазур" мач от есенния полусезон (1-2).

Без кадрови проблеми

За щастие на Велев за момента отборът му няма кадрови проблеми. Кокала има да работи по-скоро за мотивацията на тима, отколкото за самата игра. Скованото нападение и пропуканата на няколко пъти защита на "Славия" срещу армейците бе причина за измъченото 0-1. Но това се оправя. Още повече че оставените на скамейката двама възлови играчи - Дани Пеев и Ники Божов, ще се върнат в състава за мача с "Черноморец".

За разлика от "Славия" в Бургас имат главоболия. Георги Василев-Гочето е с една-единствена точка (нулевото равенство със "Сливен") от 5 мача. Най-малко четирима основни играчи са извън терена заради контузии, други още не са възстановени. Това усложнява положението на тренера.

Единственият бонус на тима е, че за разлика от славистите, които играха в цикъл събота - сряда, "акулите" почиваха 10 дни след мача с "Литекс" в 22-рия кръг.

В момента двата отбора са съответно 8-и и 9-и. Победа на "Славия" оставя надежда у "белите" за поход към четворката, докато за Гочето успехът ще е позиция пред "Славия" и хапче срещу дългото безсъние.

:: Умората у славистите ще е видима и е въпрос дали тя или мотивацията за класиране по-напред ще вземе връх срещу "Черноморец".

:: Сегашните "акули"  са само бледо копие на отбора от есента. Те нямат победа в продължение на 192 дни. Последната е измъченото 1-0 срещу "Пирин".

:: ПРОГНОЗА: Сковаността и у двата отбора, както и желанието за победа с цената на всичко ще превърнат мача в битка, а не в резултатна игра.