Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е един от пакетите, заловени при акцията на полицията в неделя.
Това е един от пакетите, заловени при акцията на полицията в неделя.

40 кг кокаин за 10 млн. лв. откриха полицаи в мерцедес на 33-годишен мъж в Студентски град, съобщиха на брифинг във вторник от МВР и прокуратурата. Дрогата била в два сака, разпределени в пакети. Униформените проверили колата, защото шофьорът бил съмнителен.

Арестуваният Николай Петров се държал изключително нервно при проверката. Бил видимо притеснен, изпуснал си документите и при слизане заключил колата. След кратък разговор признал пред униформените, че носи забранени вещества. Засега не е ясно откъде е внесен наркотикът. Николай е работил дълго време в чужбина, а скоро пътувал и до Турция. По случая са разпитани и свидетели. По информация на “24 часа” буците кокаин били с лого “Асо спатия”. Чрез маркировките големите картели белязвали стоката си. Наркотикът не е бил предвиден за българския пазар. Кокаинът бил със същото качество както този, който изплува край Шабла и Варна в спасителни жилетки миналата година. 

Дрогата в колата на Николай била разпределена в два сака. У него намерили около 10 хил лв. 1/3 от кокаина от общо 39 кг е с чистота 75%. Останалият наркотик е с процент чистота около 67-70. Един килограм с тази чистота се продава по 35 000 евро. Пазарната му цена заедно с примесите достига до 10 млн. лева, поясни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. По последна информация един грам от белия прах в София се продава за 140 лв. Задържаният мъж е с чисто криминално минало, няма и присъди. Колата е негова собственост.