Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

сбогом: Стотици служители на БНТ ще са аут от телевизията след 1 май т.г.
сбогом: Стотици служители на БНТ ще са аут от телевизията след 1 май т.г.

 

ВЕЛИКДЕНСКИ премии са получили работещите в БНТ в средата на април въпреки мащабните съкращения в телевизията.
Както "168 часа" писа в статия още от средата на март, около 400 щатни служители на БНТ ще бъдат съкратени.
Новината вече бе официално потвърдена и от генералния директор на медията Вяра Анкова. Преди да се раздели със стотиците си служители, ръководството на телевизията е взело решение да им даде премии, научи "168 часа" от работещи в медията. По думите им парите вече са преведени още около 15 април.
"Раздадоха по стотина лева на калпак, включително и на тези, които ще бъдат съкратени. Нещо като "на прощаване", разказа служител на БНТ.
Според него е възможно в някои дирекции да са взели и двойно повече, но този път пари е имало за всички. Както "168 часа" писа, по Коледа също бяха раздадени финансови бонуси, но от тях

не са получили всичкислужители.

На 20 април шефовете на БНТ са започнали да връчват писмата на тези, които ще бъдат съкратени, твърдят работещи в медията. Изгонените служители ще се считат освободени от Деня на труда - 1 май т.г. Единствено "Новините" остават на завет и там съкратени няма до има. В дирекция "Техника" обаче се оголвали цели звена.
"Част от хората най-вероятно ще бъдат
преназначени на хонорар
защото иначе производственият процес няма как да върви", обясняват от телевизията.
Според запознати на "Сан Стефано" 29 тлеело недоволство, тъй като не били ясни критериите, по които ще стават съкращенията. Ръководството на БНТ към момента не е давало изявление по този въпрос. Затова и притеснението било, че ще се освобождават "неудобните". От синдикатите обясняват, че всичко щяло да става по критерии, където водещ бил професионализмът. Със сигурност
 

около стотина души

от подлежащите на съкращение ще са пенсиониращи се в момента служители, разказват от "Сан Стефано" 29. Сред "по-едрите риби" е отстранен досегашният шеф на капиталово строителство Станимир Янчев, научи "168 часа". "Дали заради съкращенията или заради скандалите около НРТС, никой не знае...", чудят се служители от медията. Към момента стачки против ръководството на телевизията не се очаквали, допълват те.
"Синдикалистите успяха да си извоюват отново да има лагери за деца на служители на Пампорово. В момента твърдят, че стачките срещу ръководството нямало да свършат работа. Генералният директор на телевизията Вяра Анкова им обяснила, че се съкращават хора не защото са ненужни, а защото няма пари, с които да им плащат. Обмислял се някакъв вариант за

среща с правителството

и депутатите", разказват от медията.
По коридорите на БНТ се говори, че на управляващите много-много не им пукало за телевизията и затова са орязали така драстично бюджета є тази година.

Бензинджията Михов се "поправил"

В ПОРЕДИЦА статии "168 часа" разказваше как БНТ е била източвана години наред.
Един от служителите в сервиза - бензинджията Михов, бе сгащен да точи от служебния бензин в туба. Той се отърва без съкращение и в момента се води главен механик. Според шефовете Михов се бил "поправил" и си взел бележка.

Досъдебно производство за разхищенията

НА 8 април т.г. Върховна касационна прокуратура е подписала образуването на досъдебно производство за злоупотреби в БНТ, научи "168 часа".
Сигналът бе подаден от Светлана Божилова. Още през ноември 2010 г. Икономическа полиция излезе със становище за започване на разследване, но то се случва чак сега. Към момента досъдебното производство е срещу неизвестен извършител.
Очаква се до края на май и Върховният административен съд да се произнесе и по делото за законността на избора на Вяра Анкова за генерален директор на БНТ.

"Под прикритие" с висок рейтинг

Изключително добър рейтинг направи новият сериал на БНТ "Под прикритие".
Според изпратена от БНТ информация стартът на сериала е бил проследен от над 600 хил. зрители и бележи 21% дял от аудиторията. Пак според информация на БНТ криминалната драма е изпреварила по рейтинг предаванията на всички телевизии, вървящи по това време. Най-голямо било "превъзходството" на държавната телевизия при аудиторията 45+ години. Там "Под прикритие" имал рейтинг от 13,5%, при 8,7% филма по бТВ и 5,8% за този по Нова тв.

показно: Михов бе сгащен да точи бензин.
показно: Михов бе сгащен да точи бензин.
празнично: Съкращенията в БНТ не засегнаха юристката Кадиева и тя бодро пазарува в павильоните около телевизията.
празнично: Съкращенията в БНТ не засегнаха юристката Кадиева и тя бодро пазарува в павильоните около телевизията.