Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Манолова удари в земята по популизъм и БСП. Прави се на Жана Д'Арк на бедните, безработните и неоправданите. Само че така наречената й програма се базира на социални обещания – тип комунизъм. Едно от които – е работа за всеки. Това е мантрата на смехотворните партии на прехода, които останаха с името БКП, които се прикачат към бесепарските коалции на избори. На тези и на Манолова това им е първа точка в програмата. Някой тряябва да обясни на Манолова, че за съжаление пазарната икономика не може да предложи работа на всеки. Другите точки от програмата се свеждат до това, че всичко, което поискате, ще е безплатно – тя обяви Национална програма „Семейно стопанство", която ще предоставя земя за обработване. В мярката Манолова предвижда държавата да заплаща възнаграждение и осигуровки на всяко новооткрито работно място по програмата „Семейно стопанство" за срок от 19 месеца и със задължение работникът да остане на работа още поне 12 месеца след това. Във връзка с програмата тя обяви и намерението си да създаде ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ за изкупуване на селскостопанската продукция от дребните производители, за да се преодолеят трудностите им при реализацията на продукцията.

Трета популистка мярка е включването на социални мерки, като предоставяне на държавни чекове за услуги. Мярката е насочена към осигуряване на работни места за регистрирани безработни в бюрата по труда и за хора в неплатен отпуск, социални асистенти, патронажна грижа и др. и ще се финансира от социалните фондове.

Манолова обещава безплатни детски градини и ясли. Иска да подпомага и самотни родители с ваучери за храна, социални услуги, помощ за отопление, детегледачи и други публични услуги, както и пряко финансиране. Планът „Манолова" предвижда и предоставяне на държавни чекове за услуги за поддържане на дома и домакинството и за битови ремонти (с лимитирана стойност) за частни домове. Иска и преизчисляване на пенсиите с цел справедливо разпределение на обществения ресурс за хората от третата възраст. Тя също казва, че ще премахва много данъци….

Сега всичко това е много хубаво, ако България имаше пари, каквито няма, защото е окрадена до шушка. Но пък има разорени данъкоплатци, които няма да могат да пълнят бюджета както преди, има и безумно раздута държавна администрация, която гълта безобразно голям и неоправдан ресурс, която трябва да се съкрати поне с 2/3. Има бандити във властта, които отклоняват всеки възможен лев за собствени нужди и има главен прокурор, които стимулира тези кражби. Така че на тези фантасмагории на Манолова --тип комунистически тезиси-- могат да вярват само дълбоко наивни и неадекватни хора!

*Коментарът е от фейсбук