Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сачева посети дома за стари хора „Дълголетие“ и подари книги в навечерието на 24 май.
Сачева посети дома за стари хора „Дълголетие“ и подари книги в навечерието на 24 май.

Не искам да бъда анализатор очевидно че с приближаването на изборите започват протести и кампании. 19 мерки за 19 месеца срещу COVID-19 звучи като нумерологичен план. Вярно, че сме в ретроградна Венера, но не е сериозно. Така социалната министърка Деница Сачева отвърна на обвиненията на Мая Манолова от днешния протест.

Не за първи път Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт. Гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост да протестират, което в голяма степен обезсмисля демокрацията, каза още Сачева. И още веднъж обясни, че схемата 60/40 има за цел да запази работата на хората. А досега за нея са кандидатствали над 13 хил. работодатели, а имената на всички, които са получили пари са качени на сайта на НОИ.

Най-големият вирус в момента не е COVID-19, а вирусът на демагогията и популизма, с който трябва да се борим. Там няма да ни помогнат маските, ръкавиците и карантината, там ще ни помогнат книгите и знанието“, добави социалният министър.

Сачева посети дома за стари хора „Дълголетие“ в столичния квартал „Дървеница“. Тя провери как се изпълняват мерките и съобщи, че досега са тествани над 11 хил.души, като един служител от социалния патронаж в Ловеч е с COVID-19. Той вече е под карантина, като са издирени и контактите му.