Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задавам си теоретични въпроси:

Първо:

Колко са различни като психопатология въоръжените комунисти, извършили погромите над собственият си народ след 9.9.1944, спрямо бандитите извършили мутренския погром след “демокрацията”, установена в годините след 1990. Не е ли това същият “материал”, който успешно се е осъществил генетично и културно в тези десетилетия за сметка на убитите от тях “врагове” през половин век тяхна доминация? Демографски успех?

Второ: Не ви ли се струва, че сегашните зелени, еко, хомо, лево, Хелзинкски комитет, климатично активни и пр, са буквални дупликати на онова племе, което предствляваха активните “комсомолци” някога? Тоест, ако те живееха при нашите обстоятелства преди половин век, те щяха ли да бъдат успешни функционери на тоталните структури на ДС? Колаборационистите, доносниците, активистите? Инстинктът за политическа коректност някога, щеше ли да им послужи днес безпогрешно?

Или най-общо: Не сме ли всъшност ние едни образовани неудачници, които не могат да се състезават с тези толкова жестоки и толкова приспособими индивиди? Ние - изкопаемите динозаври от времената, когато нашите родители ни учеха, че най-важното е да запазиш името си на честен човек и че да си културен означаваше, че си постигнал смисъл в попрището на живота си.

*От фейсбук