Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от оборудването за наркооранжерията край Селановци.

При акция на полицията под ръководството на районната прокуратура в Оряхово е разкрита наркооранжерия във врачанското с. Селановци. Подробностите около операцията разкриха на брифинг окръжния прокурор на Враца Десислав Начков, шефа на врачанската областна полиция Янко Янколов и районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска.

След сигнал полицейски екип в землището на Селановци в района на лозята разкрил труднодостъпната оранжерия с канабис. На мястото били намерени 106 стръка канабис, за които са полагани редовни грижи.
На място веднага бил задържани четирима мъже. Един от участниците в групата се укрил, но по-късно бил открит в бивак на брега на река Дунав. 

 Ден след акцията били арестувани още двама. Последвали са и претърсвания на имотите на арестуваните, четирима от които са в селото. В тях са открити съоръжения за отглеждане на наркотичните растения, мобилни телефони, видеокамери, незаконни боеприпаси, въздухопроводи и препарати за растителна защита. В дворно място в близост до жилището на един от заловените са намерени още осем стръка канабис.

Повечето от задържаните са с досегашни криминални прояви и осъждани. а другите двама не са с чисти досиета. Заловените демонстрирали висок жизнен стандарт и не работели никъде, каза прокурор Кюркчийска.

Насажденията с канабис край врачанското с. Селановци.