Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Поздравявам Константин Павлов, кмета на Лозенец, за добрата реакция на писмото на руския посланик.

Първо, защото е кратка. Не е влязал в обяснителен режим.

Второ, че го насочил към Външно министерство, където е мястото на това писмо. Добре е руските дипломати, дори и посланика, да спазват протокола.

Трето, че му е отговорил с колективния отговор и мнение на всички страни от Източна Европа. Ерго, България не е сама. Имате по-голям проблем

Бих добавил само признанието на Путин за насилието над Източна Европа. Да се оправят "вътрешно", в смисъл противоречи на президента си. Да съгласуват позициите се. Не е наша работа.

Няма никаква причина, България да приема изобщо разговор, особено да позволява нравоучение и назидателност. Нямаме НИКАКВО отношение /като отговорност/ към смъртта на 27 милиона съветски граждани /както се твърди/, още повече, че голяма част са загинали от куршум от Сталин, чекисти и командири, не от врага.

И последно, както многократко се обосновах, всеки може да има претенции, но международното право отрежда еднозначно. Ако има кости, те трябва да бъдат в гробища, не в паметници. Нито ПСА, нито тази братска могила имат право на съществуване според международното право.

Време е за общи дейстия с всеки, който застава зад тези тези.

*От фейсбук!