Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Четирима души са били задържани първоначално след акцията на полицията в ромския кв. "Нов път" във Видин, съобщиха на брифинга  с шефа на ОДМВР Петър Коцин, заместник-апелативен прокурор от София Галя Маринова, окръжният прокурор Ваня Ненкова и районният прокурор Илияна Целова. Трима мъже са в ареста с постоянна мярка задържане под стража след решение на съда. Жена е била пусната от ареста срещу подписка като съучастник на побойниците.

Арестите бяха извършени заради побоя на Владимир Скорчев в събота. Тогава бащата с малко дете на ръце и съпругата му бяха нападнати от група цигани с бухалки. Причината според потърпевшия Владимир Скорчев е направена забележка за неправилно паркиране.

Сред задържаните са мъж на 36 г. , 35-годишната му съпруга, синът им и техен племенник. Срещу тях има достатъчно доказателства за извършеното в центъра на Видин престъпление с изключителна дързост и цинизъм,  вече имат предварително обвинение, съобщиха от прокуратурата. 

Шефът на областната полиция Петър Коцин съобщи, че и четиримата са се завърнали от гурбет в чужбина на 6 май, но няма сведения дали са поставяни под карантина.