Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Може би имаме нужда от временен строг социализъм, за да се справим с пандемията?

Rex Slate

Със сигурност не съм впечатлен от комунистическия подход към управлението, но в този случай, по-специално светът трябва да слуша и да е наясно, че Виетнам, като силно централизирана и контролираща администрация, съчетава строг контрол над населението с положителна употреба на пропагандата си машина. Тя е употребена, за да образова населението, да е готово да предприеме необходимите мерки за предотвратяване на местна катастрофа.

Аз лично силно вярвам, че най-добрата форма на управление е демократично, капиталистическо и свободно общество за най-добро осигуряване на населението си, както икономически, така и социално. Но в такъв случай как нацията трябва да бъде едновременно морална и ефективна по време на извънредно положение?

Може би имаме нужда или ще имаме нужда от временен строг социализъм, който да ни води в тази борба с пандемията? Подчертавам обаче, не вярвам, че това е най-добрата система за нормалното ежедневие на една нация...

Трябва да има и демократични ефективни модели за реакция при такава опасност.

Мисля, че Франклин Делано Рузвелт и неговата администрация са възможен пример. Той беше много крайно ляв в американската политическа схема.

Чрез администрацията си той национализира много части от американската икономика, стартира държавната пенсионна система (социално осигуряване) и др. Всичко това с цел ефективно извеждане на американската икономика от Голямата депресия.

По-късно, по време на участието на Америка във Великата война,това помогна да се възстановят фабриките, за да произвеждат необходимите за военните усилия продукти. След смъртта му и края на войната американската икономика бързо се върна към бившата си приватизирана икономика без строг държавен контрол. Тази форма на демокрация е едновременно възможна и постижима, но често изисква правилният мъж или мъже да бъдат избрани в точния момент от историята...

Аз лично вероятно нямаше да гласувам за ФДР, ако бях жив по това време. Не мога да повярвам. ... моя грешка!!!

*Коментарът е от фейсбук