Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Томислав Дончев
Томислав Дончев

Изнесените от Васил Божков скрийншотове само потвърждават това, което Горанов каза преди седмица, че двамата са се виждали. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг за социално-икономическите мерки, които държавата е предприела за коронакризата.

Миналата седмица  финансовият министър Владислав Горанов обяви, че се е срещал с Васил Божков. "Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки успешен бизнесмен в България. Но всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите. Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към г-н Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси", каза Горанов миналата седмица.

Според него е вероятно двамата да са влизали в кореспонденция, кога  да проведат срещите. Карате ме да влизам в ролята на анализатор, която ми е неприсъща, каза още Дончев.  

На въпрос защо финансовият министър не присъства на брифинга и дали това не се дължи на публикуваните есемеси Дончев заяви - "Не. Финансовият министър е важен, но не е част от постоянния интериор на всяка пресконференция".