Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районна прокуратура - Кюстендил води разследване по образувано досъдебно производство за три престъпления срещу македонката, нахлула с колата си у нас през ГКПП Гюешево.

Днес, 39-годишната гражданка на Рeпублика Северна Македония, преминала през ГКПП Гюешево без разрешение на надлежните органи на властта. Жената управлявала лек автомобил с швейцарска регистрация, не спряла за проверка, при което повредила граничната бариера. Впоследствие, в района на с. Гърляно и магазин "Технополис", тя не изпълнила полицейски разпореждания, като не спряла на подадения й сигнал от служители на РУ на МВР гр. Кюстендил.

Стигнало се до принудителното й спиране в района на кв. "Могилата" в гр. Кюстендил. Междувременно, шофирайки, чуждата гражданка повредила и два полицейски автомобила.

Поради факта, че жената била в неадекватно състояние, бил повикан екип на ЦСМП към МБАЛ гр. Кюстендил. Пристигналите на място медици установили, че тя е с повишена телесна температура. Бил й направен бърз тест за наличие на вируса Covid-19. Взета й е била кръв за изследване на наличие на алкохол и упойващи вещества. Понастоящем същата е настанена в болнично заведение в града.

Очаква се да й бъдат повдигнати обвинения за незаконно преминаване на границата, повреждане на имущество и съпротива на органите на полицията.