Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов, определи наказание от общо 7 месеца затвор за 49- годишния кюстендилец Иван К., обвиняем за управление на МПС след употреба на алкохол.Съдът одобри споразумението подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимия, като приведе в изпълнение и предходно условно наказание.

Иван К. се призна за виновен за това, че на 10 март 2020 г., на ул. "Петър Берон" в Кюстендил е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта си 1,08 промила. Той е осъждан за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и това е повторно негово нарушение на закона. За това престъпление, обвиняемият ще изтърпи наказания: "лишаване от свобода" за срок от 4 месеца и лишаване от право да управлява МПС за 14 месеца. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът констатира, че деянието, за което бе постигнато и одобрено споразумение, е извършено в 3-годишния изпитателен срок на условно наказание, наложено със споразумение от 23.10.2018 г. Съдът привежда в изпълнение наказанието лишаване от свобода за срок от 3 месеца. Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.