Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пиян развали имен ден на съседи, потроши камерите в ареста

Районна прокуратура - Сандански е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Я. за хулиганство и увреждане на имущество на съседите си и в полицейския арест.

Обвиняемият А.Я. (на 51 години) живее в гр. Сандански, многократно осъждан, не работи.

Вечерта на 6 май 2018 г., в нетрезво състояние той отишъл при съседа си на ул. "Св. Врач" в гр. Сандански, който празнувал имен ден. За гостите на двора свирел оркестър, имало почерпка. Вследствие на употреба на голямо количество алкохол, А.Я. започнал да се държи арогантно спрямо присъстващите и музикантите. Въпреки направените му забележки, продължил да обижда, отказал да тръгне, чупил чаши. Стопанинът се обадил на телефон за спешни случаи 112, след което на място пристигнал дежурен автопатрул.

С обвиняемия била проведена беседа и той бил съпроводен до дома си от служителите на реда. Не след дълго обаче агресивният мъж отново се върнал на празненството, което било видяно от полицаите. Още с идването им А.Я. започнал да вика и да отправя обидни думи по техен адрес, поради което бил задържан и отведен в сградата на Районното управление на МВР. Агресивното му поведение продължило и там. След изготвена заповед за задържането му за срок до 24 часа по Закона за МВР, той бил настанен в помещение на първи етаж, където счупил осветителното тяло. Наред с това не спирал да обижда и заплашва полицаите. Впоследствие бил преместен последователно в няколко различни помещения, като там повредил две куполни камери за видео наблюдение, чрез прекъсване на свързването в електрическата инсталация и изскубването от стената.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия А.Я. да продължи в съда.