Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЗАЩИТНИК: Арсен Венгер подкрепи футболистите и се противопостави на критично настроените фенове.
ЗАЩИТНИК: Арсен Венгер подкрепи футболистите и се противопостави на критично настроените фенове.
"Арсенал" има последен шанс да продължи битката за титлата в Англия. "Топчиите" приемат "Ливърпул" на "Емирейтс стейдиъм".
При успех в дербито футболистите на Арсен Венгер ще намалят преднината до лидера "Манчестър Юнайтед" на 4 т.
"Дойде моментът на истината - казва Арсен Венгер. - Имаме възможност да спечелим всичките си срещи до края на сезона. Тогава въпросът за титлата ще остане отворен. "Манчестър Юнайтед" се борят на три фронта, докато ние сме само на един, което със сигурност ще ги затрудни."
Димитър Бербатов и компания са принудени да изиграят шест мача в рамките на 19 дни. В събота тимът ще премери сили с градския съперник "Манчестър Сити" в полуфинал от турнира за Купата на Англия. Във вторник е
ключовото гостуване
на "Нюкасъл" от първенството.
"Изпуснахме нашите моменти срещу доста по-слаби съперници, но се надявам момчетата в отбора да се мобилизират - добавя Арсен Венгер. - "Ливърпул" няма какво да гонят през този сезон, но си остават опасен противник."
Дербитата с "мърсисайдци" винаги са много оспорвани. Шест от последните десет мача между "Арсенал" и "Ливърпул" са завършили наравно. Феновете няма да забравят мача отпреди две години, който завърши 4:4. Тогава Андрей Аршавин вкара четири попадения за "артилеристите" - по два с левия и с десния крак.
Най-сериозният проблем за лондончани са феновете на клуба. Те нападнаха Арсен Венгер. Причината е липсата на трофеи в клубната витрина.
"Сезонът е
разочарование
- оплакаха се от официалния фенклуб на "топчиите". - Защо не се купуват доказани имена, а играем с безбради момчета вече толкова години?"
Френският наставник не се огъна пред нападките. Той защити футболистите, които изиграха няколко слаби мача през пролетта.
"Второто място в класирането на Висшата лига няма как да бъде определено като "разочарование" - обясни Венгер. - Вече 15 години сме неизменно сред фаворитите в Шампионската лига. Освен нас и "Манчестър Юнайтед" няма друг клуб в Англия, който да се похвали с подобно постижение. Някои отбори инвестират десет пъти повече средства от нас. Вземат играчи на цената на целия ни тим. Въпреки това те са зад нас."
Мениджърът на "Арсенал" даде за пример
доста по-средняшки състави
в Англия, които получават похвали, въпреки че са далеч от челните места.
"Остават ни още няколко срещи и все още имаме шансове за титлата - допълни Венгер. - Нека дадем всичко от себе си. Разбирам, ако привържениците бяха разочаровани след края на сезона, но защо в момента ни критикуват? Да не би 18-те тима зад нас да са се справили по-добре?"
Френският специалист смята, че ако "Арсенал" участваше в първенството на друга държава, отношението към клуба щеше да бъде по-позитивно.
"Не може всичките критики да бъдат толкова негативни - продължи Венгер. - Ние изграждаме клуба. Вижте играчите. Ще си говорим отново след 10 години. Променихме нашата трансферна политика. За футбола е важен подобен подход. Нищо добро не се получава, ако просто сложиш парите на масата и купиш звезда. Сега е точният момент, в който феновете трябва да вярват в играчите. Най-големите ни врагове са хора, които нямат и половин работен ден в нашия спорт."
Президентът на "Арсенал" Питър Хил-Ууд подкрепи мениджъра.
"Заставам на 100% зад Арсен - каза шефът на клуба. - Феновете, които го нападнаха, са жалки хорица. След всеки мач чувам недоволни фенове. Те в никакъв случай не подкрепят отбора. По-скоро му нанасят поражение. Сложихме летвата прекалено високо.
Има големи очаквания
към нас. Ако започнем да сменяме мениджърите на всеки девет месеца, проблемите ще започнат."
Ако "Арсенал" се провали в неделя, "Челси" има реален шанс да измести "топчиите" от втората позиция. Отборът на Роман Абрамович е само на четири точки от "Арсенал". Победата за играчите на Венгер ще даде необходимия заряд преди оставащите мачове от шампионата. Лидерът "Манчестър Юнайтед" има тежко гостуване на "Емирейтс Стейдиъм" на 1 май, а само седмица по-късно приема шампиона "Челси".
Мачът е много важен и за "Ливърпул", защото поражението ще нарани сериозно амбициите на клуба за място в турнира за Лига "Европа". В момента "мърсисайдци" са шести с 48 т. През насточщич сезон това е последната позиция, която осигурява място във втория по сила турнир, след като "Бирмингам" спечели "Карлинг къп" и се класира автоматично за надпреварата. "Евертън" и "Болтън" дишат във врата на 18-кратния шампион на Англия.

Новият собственик зад французина
НОВИЯТ собственик на "Арсенал" Стан Кроенке застана твърдо зад Арсен Венгер.
Американският милиардер е провел разговори с французина и го е уверил, че подкрепя напълно неговата политика за работа с млади футболисти.
Компанията на Кроенке вече владее 62,89% от акциите на клуба. През последните седмици той изкупи дяловете на двама от най-крупните инвеститори - Дани Физман и Нина Брасуел-Смит.
Стан Кроенке има намерение да вземе акциите на другия голям собственик - Алишер Усманов. Руският милиардер държи 27% от клуба.
"Работил съм със Стан Кроенке и вярвам, че има добри намерения за бъдещето на "Арсенал" - каза Арсен Венгер. - Той разбира клубното наследство и традиции."
Стан Кроенке е собственик на баскетболния отбор от НБА "Денвър" и на хокейния тим от НХЛ "Колорадо".

Без Буфон в "Арсенал"
Вратарят на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон няма намерение да напуска "Ювентус" в посока "Арсенал".
Това обяви неговият агент Силвано Мартина. Арсен Венгер прояви интерес към стража след серията от контузии и неубедителни изяви на неговите хора на вратата.
"Буфон има 2,5 години до края на своя договор с "Ювентус" и ще го изпълни", обяви импресариото на италианеца.
В момента Венгер има само един здрав вратар. 41-годишният Йенс Леман беше привлечен на пожар след две години извън терените. Германецът вече изигра първите си минути в предишния кръг срещу "Блекпул".

Джерард аут до лятото
Капитанът на "Ливърпул" Стивън Джерард ще бъде аут до края на сезона.
Полузащитникът на английския национален отбор се подложи на операция, след като дълго време страдаше с болки в слабините. Интервенцията е преминала успешно. 30-годишната звезда ще се завърне в тима за предсезонната подготовка, ако възстановяването върви по план.

Карагър отписа сезона
Защитникът на "Ливърпул" Джейми Карагър отписа сезона.
Неговите мисли вече са насочени към следващото първенство след разочароващо представяне през настоящото. Въпреки липсата на мотивация ветеранът се надява неговите съотборници да подходят професионално към оставащите срещи.
"Има позитивно настроение след идването на новите собственици и привличането на Анди Керъл и Луис Суарес", сподели Карагър.