Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ
ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ

Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези, каза финансовият министър Владислав Горанов в отговор на обвиненията, които бизнесменът Васил Божков отправи по-рано днес към премиера Борисов, Горанов и главния прокурор Иван Гешев.

"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки успешен бизнесмен в България. Но всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите. Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към г-н Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси", каза още Горанов пред медиите в Народното събрание.

"Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", каза още той и добави, че е много лесно когато си обвиняем да обвиниш обществото, освен това има и много други обвинения към Божков, които не са свързани с хазартния му бизнес.

Финансовият министър призова Божков и в момента да заплати това, което не е платил на време. Милиарди са генерирали фирмите му през периода им на действие, отбеляза Горанов.

"След като плати тази сума той ще има и моралното и нормативното основание да претендира пред комисията по хазарта продължаването на своя бизнес.", каза още министърът.

Дори и в извънредното положение продължават да се готвят изменения в Закона за хазарта, отбеляза Горанов и посочи, че нито една от промените в закона за последните 5 г. не е свързана с облагодетелстването на хазартния бизнес.