Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ревнивец, ликвидирал и запалил конкурента си, отива на съд

За пъкления план знаела единствено общата любима на тримата мъже

Любовен четириъгълник е причината 23-годишният Юзджан Раим от шуменското село Вълнари да убие един от конкурентите за сърцето на любимата си, а след това да разчлени трупа и да го запали. Кървавата вендета от 16 септември 2018 г., когато следово куче откри опожарените тленни останки на съперника му Рейхан Мехмед от същото село, потресе целия Североизток с невероятната си жестокост.

Зверското изпълнение с метална щанга е за сърцето на 14 години по-голяма омъжена дама, чието име се пази в редакцията на вестника.

Килърът е братовчед на съпруга й.

Причините "за отмъщението" са ревност, ниска правна култура и склонност за разрешаване на междуличностни конфликти не по установения законен начин, научи "168 часа" от свои източници, близки до разследването.

Срещу Юзджан Раим бе внесен обвинителен акт по чл. 116, ал. 1 от НК. Разпоредителното заседание беше насрочено за 1 април, съобщи говорителят на прокуратурата Орлин Куздов. Според него обвинението е по т. 6 от НК, която третира убийство, извършено с особена жестокост.

Съдът отложи гледането на делото заради извънредното положение, а убиецът е задържан под стража.

Съществена роля за залавянето на престъпника, който с месеци се укриваше при роднини в гр. Чорлу, имаха наши изселници в Турция и особено кметът на селото Ахмед Ахмедов, който информира криминалистите къде се намира той. Кметът няколко пъти се срещал с нашите сънародници, за да ги убеди да разкажат на турските власти за местонахождението на убиеца и с какво се занимава той, след като успял да избяга от България след извършеното зверство.

Въпреки че жертвата Рейхан Мехмед имал стабилно семейство и дъщеря Мине, ухажвал жената, заради която бил убит. След разтрогването на брака им бившата вече съпруга Фатме обвинила директно съперницата си за причината за развода.

След сключения втори брак обаче Мехмед продължил да се среща с изгората си, довериха наши източници.

Щом забележел, че колата на съпруга, който бил международен шофьор, не била паркирана пред дома им, той

влизал при нея направо през прозореца.

И така поне два пъти месечно. Когато прозорецът бил затворен, Мехмед го отварял със специална отвертка. За да се стигне до интимност и прегръдки, Мехмед следял стриктно кога колата на съпруга я няма пред дома.

Щастливите мигове свършили, когато жената решила повече да не го допуска в спалнята най-вече защото се сетила, че той има съпруга. Преместила се да спи при децата. Но Мехмед й казал, че я обича много и изобщо няма намерение да прекратява срещите. А ако тя се противи, ще разкаже всичко на свекъра и свекървата. Нещо повече, ще каже, че самата тя желаела да имат връзка и го търсела.

Докато се срещала с Мехмед, дамата поддържала активни контакти във фейсбук и с бъдещия убиец Юзджан Раим, който работел в ресторант в Англия като помощник-готвач, разкриха нашите източници. Често си пишели в месинджъра. И така, дамата споделила как в продължение на една година Мехмед не я оставял на мира и влизал през прозореца с отвертка.

Ядосан, Раим решил да го убие или пребие. Даже изготвил план да го ликвидира във Франция, където Мехмед пътувал инцидентно и споделил за намерението си пред любимата.

В началото на септември 2018 г. Раим се прибрал в България. До село Вълнари го закарал съпругът на жената, с която поддържал връзка.

Под въздействието на алкохол той поискал интимност от нея по телефона. Оплакал се, че не е бил отдавна с жена. При отказ

заплашил, че ще разкаже за изневерите с Мехмед

на съпруга й, с когото са роднини. Затова тя се съгласила да се видят, но тъй като не могъл да отвори пътната врата, я извадил от пантите и влязъл през прозореца, отворен от дамата.

"Интимностите се повторили и на следващата вечер", разказаха разследващи.

Една вечер бъдещият килър и набелязаната жертва Мехмед се засекли.

Жената предупредила Раим с SMS: "Познай кой ми е на гости?". Употребила по адрес на госта думата "симитли", в превод от турски - натирено куче.

Тогава Раим не издържал и решил, че е време да изпълни плана си преждевременно. Издебнал кога съперникът му ще излезе направо от прозореца. Тогава зад паркирания комбайн му нанесъл 6 удара по главата, които се оказали фатални, установи по-късно тройната съдебномедицинска експертиза.

След като го убил, извършителят пренесъл трупа на жертвата и го скрил в необитаема къща. Заснел видеоклип с мъртвото тяло и го изпратил на жената, като й казал, че повече няма кой да я безпокои.

Поискал тя да му хвърли нож и ключовете на семейния автомобил. Жената се подчинила, без да разпитва.

Килърът се опитал да разчлени трупа. По-късно аутопсията установява послесмъртни порезни рани и разрези в слабинната област.

Отказал се от разчленяването и се прибрал вкъщи. Преоблякъл се с камуфлажни дрехи, качил се в колата, увил недоразчленения труп в родопско одеяло. Закарал го в гористата местност Татар гьолджук в землището на с. Вълнари.

"Там залял тялото с неустановен продукт и го запалил, причинявайки описаните в съдебно-медицинската експертиза обгаряния", разказаха разследващи.

При любимата си Раим влязъл обичайно през прозореца. Направило й впечатление, че той мирише лошо. Напръскала го с тоалетна вода и отново спокойно осъществили полов акт.

Ден след това си запазил

резервация за полет за Лондон,

но в последния момент напуснал страната със самолет за Истанбул и се укривал в Турция до края на март миналата година. С решение на Втори тежък наказателен съд в гр. Чорлу е екстрадиран в България.

Жената, която е знаела за убийството, е разпитвана само като свидетел, а убиецът е направил пълни самопризнания. Изказал съжаление за извършеното.

Като отегчаващо обстоятелство е отчетен опитът му да се укрие от наказателно преследване и да заличи следите чрез преместване и изгаряне на трупа.