Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа водач на микробус, причинил смъртта на велосипедист след употреба на наркотици, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Както "24 часа" писа, 37-годишният Дмитрий М. е задържан до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като е бил привлечен към наказателна отговорност за причиняване по непредпазливост смъртта на велосипедист в пътнотранспортно произшествие. Тестван с дрегер за употреба на наркотични вещества, резултатът е бил положителен за опиати и метадон. Тестът за алкохол е отрицателен.

Пътнотранспортното произшествие станало вчера, 29 април, на бул. „Левски“ във Варна, близо до бензиностанцията на ОМВ. При заобикаляне с микробуса си Дмитрий М. блъска 74-годишния велосипедист. Възрастният мъж бил отведен в болницата с черепно-мозъчна травма. Малко по-късно той починал в лечебното заведение.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия. 37-годишният мъж е роден в Казахстан, но е български гражданин, с висше образование и е неосъждан.