Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тест на Милен Цветков за начинаещи: Направи ми сандвич с краставички! Милен Цветков

Не съм учила в хранително-вкусовия техникум, много ти здраве, изригва Васка Шушнева

След операцията на менискус бил гол и с патерици. Помолил тя да го вземе и да кара внимателно, защото мразел тези с ПТП-та

Внимавай да не ме удариш някъде, защото тия с ПТП-та най-много ги мразя. Карай внимателно.”

Това казва Милен Цветков на Васка Шушнева, момиче от екипа му, което помолил да го вземе от болницата след операцията на менискус.

“Качвайки се в колата му, той ме предупреди - споделя пред "168 часа" тя. - Всъщност извика ме още в 6,40 ч. сутринта. Позвъни ми и ми каза: “Нали постоянно ми обясняваш, че си правена в тежкотоварен камион и си израснала с нафта, защото баща ти е международен шофьор.

Ела да ме вземеш

от болницата,

защото си скъсах менискуса. Оперираха ме, но не мога да си оставя колата на паркинга, затова вземи такси и ела да ме прибереш.” Тогава аз имах една малка количка, а Милен продължи: “Добре де, а ти можеш ли да караш ауди, защото с твоята малка...” Аз му казах, че ако човек умее да шофира, няма значение на каква кола ще се качи. Пристигнах и се качих в стаята му. Беше гол, с една препаска през кръста. “Не ме гледай - отсече той. - Лекарят каза, че не мога да си обуя гащите. Вземай ми документите и багажа и да тръгваме.” Оказа се, че асансьорът не работи, и трябваше с патериците да слиза по стълбите. Представете си го само с препаската и учещ се да ходи с патерици. Когато влязохме в колата, ме предупреди с тези думи, които ви казах преди. Благополучно стигнахме и пред тях и Милен рече: “Сега, ако го паркираш долу в гаража на толкова сложно място, тогава съм те признал.” Аз се справих и той каза: “Браво, ма, сандвичи няма да правиш, но ще станеш шофьор. Много добре караш.”

След това

бащата на Васка докарва инвалидната количка,

с която Милен Цветков води предаването си.

Намекът за сандвичите е друга история между двамата, чрез която журналистът искал да тества момичето. Те се срещат за първи път, когато Шушкова е изпратена като студентка по политически науки да участва в неговото предаване.

“Бяхме само студенти от няколко университета и сме насядали на едни столчета, чакахме да започне ефирът - спомня си тя. - С влизането на Милен явно е настъпила някаква еуфория, но аз бях с ново гадже, чатех си и не го бях забелязала. Тогава той ме срита в обувките и ми каза: “А ти коя си, я остави този телефон.” Вдигнах глава и отвърнах: “Аз съм Васка.” Милен допълни: “И какво като си Васка, оставяй телефона и ела да направиш това, за което си дошла.” Така нашето запознанство започна със спречкване. Участието мина и ми звънна главният редактор, за да се върна, защото Милен искал да говори с мен. Казах им, че нямам какво да си кажа повече с него. Вече си бях изградила впечатление. След това ми звъняха още няколко човека, но не успяха да ме убедят. Аз не смятах, че той ме търси за работа. На следващия ден ми се обади лично Милен и ме нави да пробвам една седмица, ако ми хареса, да остана. Един ден си седя и чета вестници, за да му предложа теми, и той влиза и ми казва: “К'во става? Как си? Какво правиш? Я ходи там, до на Зурлева кабинета е кухнята,

да ми направиш един сандвич с шунка

и саламурени краставички.” Аз буквално изригнах: “Моля? Ти да не мислиш, че съм учила в хранително-вкусовия техникум, аз завършвам политически науки. Изобщо няма да ме занимаваш с твоите сандвичи. Ето ти вестниците и много ти здраве.” Хвърлих вестниците на дивана, а той дойде, хвана ме за рамото и допълни: “От теб ще стане човек. Сигурно няма да работиш много време с мен, но евала! Никой от останалите не ми е отговарял така. Ти просто удари теста, разби системата.

Сандвичи няма да правиш в този живот

и аз съм сигурен.” Аз обаче побеснях, излязох в коридора и обяснявах на всички как Милен не е в ред и ми прилага тестове с някакви сандвичи. Тогава го спечелих по някакъв начин, но и той ме спечели. В телевизията обаче си останах момичето със сандвичите.”

След скандалната ситуация Шушнева остава да работи в екипа на Милен Цветков. Въпреки че и двамата били много темпераментни и често се карали, бързо станали приятели.

“Имали сме много забавни ситуации, но се

карахме поне по 50 пъти на ден

- обяснява Васка. - Веднъж си спомням как трябваше да уредя за участие в предаването Пламен Орешарски, когато беше финансов министър при тройната коалиция. Милен влезе при мен точно когато разговарях с него, и ми каза, че този не го иска и да затварям телефона. Аз се шокирах, а той взе слушалката и я тресна."

Шушнева обаче неведнъж също успява да го изненада с постъпките си.

“През ноември вървях по “Витошка” близо до найлоните на заведенията, защото валеше дъжд - спомня си Васка. - В едно от тях видях Милен, който обядваше с някаква жена. Напълно импулсивно му залепих една целувка на найлона и продължих. Жената, напълно възмутена, започна да ме сочи, а Милен първоначално не видя, че съм аз, и ми показа с ръката, че не съм в ред, но след това ме позна и се опита да ме спре. Аз бързах. Това беше последната ни среща.”

Милен се оказва прав, тя напуска екипа му, защото осъзнава, че това не е нейното поприще, но двамата остават приятели.

В следващия брой очаквайте още вълнуващи истории със загиналия журналист и колко тежко преживява последното спиране на “Часът на Милен Цветков”.