Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиан Николов
Кристиан Николов

Свидетели: Тъмното ауди летеше с поне 100км/ч, при удара се чу звук като взрив

Приятелите му Симона и Георги Иванов

не дали показания

Кристиан Николов остава в ареста, определи Софийският градски съд. Там малко след 22,15 ч приключи делото, на което се решаваше дали 22-годишният младеж, обвинен за катастрофата, при която загина Милен Цветков, да остане в ареста.

Поради огромния обществен интерес съдебните репортери имаха възможност да слушат дистанционно заседанието по интернет връзка. Това стана със съгласието на съдия Мина Мумджиева  и страните по делото. Самият Кристиан не беше в съдебната зала, а се включваше по скайп.  

От определението  на съдия Мумджиева стана ясно, че младежът написал декларация, че отказва да участва в разпознаване на живо, както и да даде сравнителен биологичен материал за изследване.  

По време на делото се разбра още, че свидетел разказал, че тъмното ауди, шофирано от Кристиан, летяло със 100 км/ч, а при удара колата на Милен Цветков изхвърчала на 15-20 метра по посока на ул. "Сребърна". Колата на журналиста се завъртяла на около 290 градуса, преди да спре, разказал очевидец на трагедията. 

Друг свидетел определил звука, който чул като при силен взрив.  Един от свидетелите пък описал точно дрехите, с които Кристиан бил, когато излязъл от колата.  

Приятелите на младежа - Георги Иванов и Симона, които пътували с него в автомобила, отказали да дадат конкретни показания. При претърсването в дома на Георги били намерени дрехите, с които бил по време на катастрофата.  

Майката на Симона, която също била разпитана,  казала,  че дъщеря й и Кристиан почти били във фактическо съжителство.

Майката на Кристиан - Десислава Николова, която бе задържана за 24 часа и пусната на свобода срещу 100 хил. лева,  твърдяла, че от 15 до 19 април била извън София. Тя представила декларация на едно от КПП-тата. Наложило й се да се прибере по спешност, когато й съобщили, че синът й е задържан. Тя обаче признала, че колата се ползва предимно от него.

Тестовете показали, че младежът е употребил четири вида дрога, включително и лекарството лексотан и то в рамките на 24 часа, посочи съдия Мумджиева. В своето определение тя на няколко пъти изтъкна колко много и различни наркотици е употребил младежа. Според нея при толкова много дрога, която е приел, той едва ли бил могъл да се удържи отново да посегне към наркотиците,  ако е под домашен арест. Освен това можел да изложи и други членове на обществото на риск, точно заради дрогата.

Съдия Мумджиева изтъкна, че документът, че е студент в Берлин навежда на мисълта, че може да се укрие. Посочи и това, че е бил отличник в немската гимназия в София съвсем не омаловажава факта, че след употребата на такова значително количество наркотици, се е качил за волана. 

След близо час и половина заседание съдът остави Кристиан в ареста. Определението може да се обжалва пред апелативния съд.