Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиан Николов
Кристиан Николов

Свидетели: Тъмното ауди летеше с поне 100км/ч, при удара се чу звук като взрив

Приятелите му Симона и Георги Иванов

отказали да дадат показания

Кристиан Николов остава в ареста, реши Софийският градски съд. Там малко след 22,15 ч приключи делото, на което се решаваше дали 22-годишният младеж, обвинен за катастрофата, при която загина Милен Цветков, да остане в ареста.

Младежът написал декларация, че отказва да участва в разпознаване на живо, както и да даде сравнителен биологичен материал, стана ясно от думите на съдия Мина Мумджиева.

По време на делото се разбра, че свидетел разказал, че тъмното ауди, шофирано от Кристиан, летяло със 100 км/ч, а при удара колата на Милен Цветков изхвърчала на 15-20 метра. Друг свидетел казал, че чул звук като от взрив.

Приятелите на Кристиан - Георги Иванов и Симона отказали да дадат показания. При разпита на майката на Симона станало ясно, че дъщеря й и Кристиан почти били във фактическо съжителство. Майката на Кристиан - Десислава Николова твърдяла, че от 15 до 19 април била извън София. Наложило й се да се прибере по спешност, защото й съобщили, че синът й е задържан. Тя обаче признала, че колата се ползва предимно от него.

Тестовете показали, че младежът е употребил четири вида дрога, включително и лекарството лексотан и то в рамките на 24 часа, посочи съдът. Според магистратите при толкова много дрога, която е приел, той едва ли бил могъл да се удържи, ако е под домашен арест. Освен това можел да изложи и други членове на обществото на риск, точно заради дрогата.

Съдия Мумджиева каза още, че документът, че е студент в Берлин навежда на мисълта, че може да се укрие.

Определението на съда може да се обжалва.