Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светофарите в България не светят червено за домашни любимци като Кристиан

Затова заседна така дълбоко буцата за Милен Цветков

Престъпният свят е изумително жесток и безкомпромисно точен в измислянето на прякори. Там такива като Кристиан Николов, който уби Милен Цветков, ги наричат домашни любимци.

Млади мъже с 0% роля в живота - обгрижени на 100%. Но те не са просто all inclusive финансово осигурени глезльовци. Те са и упорито мотивирани и възпитавани от много малки, че никога нямат вина за нищо и са прави във всяка ситуация. Научени са, че са привилегировани, правилата важат само за обкръжаващата ги среда, а за тях винаги има ВИП вход, ВИП изход, ВИП пътно платно, ВИП скорост и дори ВИП цвят на светофара.

Те не просто са възпитавани така. С мама - съдружник на Апаша в годините на прехода, едва ли има някой, който още не го е разбрал - това усещане за живот извън правилата не е просто усещане - то е просто факт.

Ще кажете - е, да, то е ясно, домашните любимци не са български патент, те са навсякъде по света! Защо обаче, когато разбрахме на Великден, че 22-годишен домашен любимец наркоман е убил Милен Цветков, такава голяма, суха буца заседна така дълбоко в гърдите ни?

Ами защото толкова много несправедливост се е натрупала в гърлата ни, че не можем да я преглътнем. Няма вече място. Защото губим все повече чувство за нормалност. И България става все по-неприятно място за живеене. Все по-неприятно и все по-опасно. Неслучайно всеки трети разсъждава в социалните мрежи, че в колата на Милен Цветков можеше да бъде всеки от нас. А ако беше друг, дали виновните щяха да бъдат така бързо и безкомпромисно установени, арестувани и разследвани? Ако държавата прилагаше системно и сурово законите, българските домашни любимци нямаше да бъдат толкова нагли. Но държавата дълги години отказва да изпълни ангажиментите си, а лошите винаги побеждават добрите, напомпват се все повече с просташко самочувствие и започват да се гаврят със системата.

В България, освен че става все по-опасно и неприятно за живеене, няма и перспектива. Настоящето и бъдещето са предназначени за тарикатите и домашните любимци. Те са абонирани и предопределени за всички бързи и лесни пари в страната. Във всяка сфера на бизнеса и живота.

Точно затова днес всички залагат колко бързо Кристиан Николов ще е на свобода и дали накрая няма да излезе, че всъщност Милен Цветков е блъснал на задна предавка джипа на майка му. Сигурно ви звучи прекалено, но това са добре смазаните мутренски схеми от 90-те години. За жалост, всички виждаме - те са актуални и днес.

Защо се стигна дотук, е много дълга тема с чалга елементи, за която лично на мен ми втръсна да пиша вече 26 години - за незаконното бързо забогатяване, за отсъствието на държава и правосъдие, за неизлечимо болното общество и преобърнатата ценностна система, в която е модерно да си крадец и тарикат, а ако си честен, си загубеняк и лузър. Защо да не крадеш от европрограми, щом ти се позволява? Защо да не точиш и от държавата - ДДС, мита и акцизи, дъъъълги години, щом никой не те бие през пръстите? Защо да не се дрогираш и после да покараш големия джип на мама? Няма никакъв проблем - ти си възпитан, че си ВИП и всичко това е правилно и позволено. Това е гравитацията на домашния любимец.

И понеже споменах чалга, тези от вас, които не са потопени дълбоко в тази екзотика, няма да повярват, но има попфолк песен, в която се пее: "карай бясно на червено, направи за мене нещо откачено!".

А чалготеките са мощен магнит за всеки елитен домашен любимец. Там те попиват мъдростта от припева на певицата, хвърлят един кашон салфетки над главата, смучат една марихуана, бял прашец в нослето и газ на джипката на мама.

За тях засега светофарите в България не светят в червено...