Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-министърът на регионалнота развитие и благоустройството Николай Нанков най-после показа публично годеницата си. Той е постнал във фейсбук профила си снимка с нея, с пожелание за Великден за приятелите си.  

"Моят първи софийски Великден  е в синьо. Синьо като небето, синьо като морето, като моя отбор. Синьото е символ на величието Господне, на надеждата, на копнежа, на мъдростта и разума. Това е моят тазгодишен ден на Възкресението. Какво му трябва повече на човек на този свят празник? Една усмивка и много Любов!", е написал Нанков.

От постовете му от последните дни се разбира, че той е останал за първи път в столицата на Великден, вместо да отиде в родното си Априлци. Вчера например Нанков е написал: За пръв път на този свят ден не съм в родното Априлци. И съм изключително притеснен за града, за приятелите си и за най-близките ми хора там. Защото макар да спазват вече повече от месец ограниченията, наложени от извънредното положение, здравето им е на карта. Хора, които нямат културата и съзнанието, че са част от общност, които не са свикнали да спазват правилата, но в живота винаги виновен им е някой друг, са “окупирали” това най-райско за мен място. И с безпардонното си поведение към органите на реда и властите са заплаха за местните. Оставам с надеждата, че разумът ще надделее и неканените в момента гости на Априлци ще се съобразят с разпорежданията и ще преустановят разходките си, ще носят лични предпазни средства и ще спазват указанията за физическа дистанция.  

По-рано сутринта в събота зам.-министърът е написал: Велика събота е! Последният ден на Страстната седмица, най-благословен седми ден, защото тази нощ Животът ще победи страданията! Винаги Животът и Доброто побеждават!
Готови сме за празника и в очакване на Чудото! Пожелавам и на вас да сте в мир със себе си, в мир с близките си и с Любов да отворим сърцата си! Благословени дни ви желая!

Нанков така и не разкрива името на годеницата си, просто от известно време се знае, че тя се казва Елена и е от Велико Търново. Пръв "24 часа" разкри преди време, че политикът и Елена стягат сватба на 6 септември. 

Бъдeщaтa му cъпругa e нa 24 гoдини. Млaдoжeнeцът e c 12 гoдини пo-гoлям oт нeя. Зa крacивaтa Eлeнa ce знae, чe e зaвършилa мaтeмaтичecкaтa гимнaзия в cтaрaтa cтoлицa, пocлe прoдължилa oбразованието cи в унивeрcитeтa  в Бирмингaм, Англия, където е завършила право. 

Любoпитнa пoдрoбнocт e, чe булкaтa нa Нaнкoв cъщo имa връзкa c пoлитикaтa, зaщoтo нeйният бaщa и бъдeщ тъcт нa зaм.-миниcтърa e бившият дeпутaт oт НДCВ Влaдимир Димитрoв, кoйтo към крaя нa цaрcкия мaндaт минa в рeдицитe нa „Нoвoтo врeмe“. Дядo ѝ пък e cрeд cлaвнитe рeктoри нa Вeликoтърнoвcкия унивeрcитeт.

Пръв, чe Никoлaй Нaнкoв cтягa cвaтбa, издaдe прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв прeди някoлкo мeceцa, дoкaтo двaмaтa бяхa нa пoрeднa инcпeкция крaй язoвир „Cтудeнa“.