Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Боже каква свещена простота. Уплашени, унизени, стреснати хора. Търсят отчаяно "виновника", настройват едни срещу други, делят ни на свои срещу чужди, отделят етническите малцинства, блокират квартали, сега софиянците станаха "криминални" престъпници. И защо? Защото тръгнаха да си видят родните къщи.

И какво е основанието - 700 заразени, 35 починали /повечето от логични причини и без вируса/.

ОК, да използвам онзи епитет на журналистката която се разкая под натиска на началниците си, в адрес на същите хора. Щото нямам началник.

Вие имате властта, имате щаба, имате цялото време на телевизията. Та да питам - хайде да питаме застрахователите със застраховка живот в казуса коронавирус. Тоест доказваш, че някой е починал от коронавирус и застрахованото лице получава цялата застрахователна сума. Примерно милион лева. Но има един малък проблем патоанатома първо трябва да даде заключение че съответния болен е починало именно от коронавирус и второ застрахователната компания има право да прегледа цялата медицинска документация, включително диагностика и лечение.

Тоест застрахователите ще свършат работата на цялото общество, което трябваше да иска независимо, второ мнение, да постави информацията която ни набиват от сутрин до вечер в контекста на всичките други болести, причини за смърт, за натоварване на здравната система, за всички други "незабелязани" драми при срещата ни с хората в бяло.

И да вземаме решения не въз основа на "психотерапията" с фатални експремни новини от целия свят, а въз основа на трезва преценка за нещата тук и сега.

И знаете ли какво ще се получи?

*Коментарът е от фейсбук