Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нов симптом: всеки 5-и с COVID-19 с обрив по краката.  Много прилича на този от морбили, но заздравява без да оставя следи

Нов симптом на коронавирусна инфекция е идентифициран от италиански и испански лекари - всеки пети пациент със COVID-19 развива обрив по краката. Това се съобщава от изданието Metro, цитирано от gazeta.ru.

 Според американския доцент по дерматология в Калифорнийския университет Ранди Джейкъбс много хора се чудят дали COVID-19 засяга кожата и отговорът е да.

Обривът е подобен на този, който се появява при морбили и едра шарка. Зачервяването се наблюдава най-вече в областта на пръстите на краката и постепенно заздравява, като не оставя никакви следи.

Лекарите препоръчват при първата поява на зачервяване на краката, хората да се самоизолират. Съветват: ако състоянието се влоши, незабавно да се обадите на линейка.

Преди тях Световната здравна организация (СЗО) заяви, че коронавирусът се е научил да се маскира като настинка или грип. Според портала Express, подобни заболявания са придружени от кашлица, задух и треска, но COVID-19 в началото причинява само запушване на носа, както и болки в гърлото и главата. В резултат на това предполагаемото заразено лице може да не се свърже с лекарите за помощ.

Специалистите подчертават: тъй като вирусът се предава чрез въздушни капчици, можете да се заразите от човек, който се оплаква само от хрема.дробове, които се възпаляват и дразнят диафрагмата, пише изданието.