Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стадният имунитет в България ще вземе 120 хил. жертви

Регистрираните заразени минаха два милиона. От два милиона един процент е 20 000. Починалите от коронавируса са 126 000. Това са 6 на сто.

За да се получи стаден имунитет от Ковид 19 в една популация, трябва да се заразят 70 на сто от нея. (За различни вируси този процент е различен.).

Нека приемем, че половината от тях, т.е. 35 процента, ще бъдат регистрирани като заразени, а другата половина ще минат през заразата безсимптомно.

Да приемем, че България има шест милиона жители. (4,2 милиона или 70 на сто подлежат на заразяване). Половината от тях са 2 100 000 души. Един процент от тях са 21 хиляди, при 6 на сто смъртност прави 126 хиляди починали. Това е минимум!

Като добавка ще посоча, че според едно японско изследване над половината от безсимптомно (!) преминалите през заразата получават изменения в белите дробове наречени "ефект на матовото стъкло". Тези изменения не са безобидни.

С други думи политиката на стадния имунитет би донесла на България около 120 хиляди жертви и около 4 милиона с хронични болести на белите дробове.

Спазвайте наложените мерки - изолация, дистанция, хигиена! Носете маски!

*Коментарът е от фейсбук