Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Около 2 часа след получена информация служители от дежурния автопатрул на група за охрана на обществения ред при РУ Лом установили на паркинг в междублоково пространство в ломския ж.к. "Калето" лек автомобил "Сеат" със софийска регистрация, управляван от 35-годишен криминално проявен и осъждан от гр. София и пътник – 37-годишен криминално проявения и осъждан от гр. Вълчедръм.

При последвалата проверка са намерени данни, че двамата са съпричастни към кражби на катализатори от леки автомобили, извършени през март в гр. Лом. Двамата са задържани в полицейския арест на РУ Лом за срок от 24 часа.

При разследването е установено, че първата поредица от 3 кражби извършили в нощта на 05/06.03.2020 г. от леки автомобили "Опел Астра", "Форд Галакси" и "Мерцедес А160", паркирани на улиците „Пристанищна” и Княз „Иван Кулин” в гр. Лом. Втората серия - в нощта на 27/28.03.2020 г. от леки автомобили "Опел Зафира" и „Фолксваген Шаран”.

В хода на разследването са проведени редица процесуално-следствени действия, при които са намерени тръборез в лекия автомобил на извършителите, разпитани са свидетели и са иззети веществени доказателства. Задържаните са дали показания пред съдия от Районен съд Лом. Работата по случая продължава в РУ Лом.