Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще попадне ли светът под чехъл?

В сряда социалистът Бърни Сандърс се оттегли от президентската надпревара и вече почти гарантирано демократите ще издигнат Джо Байдън, когото Тръмп нарича галено Сънливия Джо. Тъй като Сънливия Джо обеща да вземе за партньор жена, значи има 50 на сто шанс американският вицепрезидент да носи пола.

Алегорически казано, защото напоследък политическите дами в САЩ носят панталони, но без да се откажат от чехъла. Все по-очевидно е, че 77-годишният Байдън не е на всичките 100 процента, което не значи, че няма шанс да бие на изборите. Ако склерозата го направи неадекватен, нормално е вицепрезидентът да излезе на първа линия. Така жена може да стане де факто лидер на свободния свят.

Коя ли ще е тази жена?

В списъка са

близо 20 видни

дами

Сред тях на първо място е сенаторката Ейми Клобушар. Тя се представи добре в предварителните избори, но главната й заслуга е, че се отказа в полза на Байдън в навечерието на т. нар. супервторник, когато група кандидати изненадващо направиха погром на Бърни Сандърс.*

Сред другите актуални имена е сенаторката Камала Харис. Освен че е жена, тя е и цветнокожа, така че политическата коректност е на квадрат.

Но ако Байдън търси как да си разшири електората, най-подходяща е сенаторката Елизабет Уорън, защото нейните опорни точки съвпадат с тези на Бърни Сандърс. Феновете на Бърни (Bernie Bros) засега са огорчени и се канят да бойкотират изборите, но може би Уорън ще върне част от тях в кошарата.

Според социологическите анкети Байдън води с 5-6 пункта пред Тръмп в националния вот. Но както знаем, важен е вотът щат по щат, който попълва електоралната колегия. В т. нар. люлеещи се щати, които решават изборите, силите са изравнени и всичко е възможно.

Предстои кървава битка, в която всеки ще използва всякакви удари под пояса. Естествено,

борбата е кой да

спечели COVID-19

за съюзник

и да бие опонента си по главата с труповете на умрелите. Тръмп го нарича Китайския вирус, демократите го назовават Вируса на Тръмп, тъй като според тях той трагично е закъснял с мерките. Което е вярно, в самото начало той го сравни с грипа, но пък когато отрано затвори границата за китайци, демократите го обявиха за ксенофоб и расист. “Ако бях ги послушал, сега много повече хора щяха да умрат!” – обича да повтаря той.

Най-виновен според Тръмп е Китай, тъй като е пазил в тайна истинските факти за епидемията. А тези, които са се опитали да предупредят света, са прибрани някъде и още ги няма. Освен това какви са тези “мокри пазари”? Китай явно следи обвиненията, тъй като тези дни извади кучетата от списъка на трапезните животни.

Китайската тема е изключително изгодна за Тръмп, тъй като чудесно се вписва в търговската война, която той започна от самото начало на мандата си. И обратното, Джо Байдън ясно се определи като апологет на Китай. Вероятно с Пекин го свързва корупционна връзка чрез бизнеса на сина му Хънтър Байдън.

Защитавайки Китай,

Сънливия Джо

сам се набутва в

капана,

който ще щракне през лятото. В сряда Тръмп направи силен намек пред репортерите: “Учудва ме защо Обама не подкрепи Сънливия Джо. Може би защото знае нещо, което вие не знаете. Което аз смятам, че знам, но вие не знаете.”

Естествено, че става дума за Хънтър Байдън, Китай и украинската корупционна връзка. Сънливия Джо е изключително уязвим, а демократите скърцат със зъби, но какво да се прави - комплотът срещу Бърни Сандърс се оказа много по-успешен, отколкото очакваха. И сега няма как да дадат номинацията на трети.

Епидемията подари на Тръмп неочаквана трибуна. Подобно на Бойко Борисов той редовно дава брифинги и така се утвърждава като вожд на нацията в тежки времена. Рейтингът му укрепва, за малко да се задържи над 50 пункта. Вбесени, демократите се опитват да принудят телевизиите да спрат да го предават на живо. Обаче какво да правят горките, когато тези брифинги имат безумен рейтинг? Си Ен Ен и без това е ударила дъното, ако остави брифнгите на “Фокс нюз”, ще трябва да пусне кепенци

Най-неочаквано

в центъра на битката

се оказа лекарството

за малария,
известно като хидроксихлорохин. Тръмп обяви, че в съчетание с антибиотика азитромицин то дава големи надежди в борбата с коронавируса. Естествено, демократите се заеха да доказват, че хидроксихлорохинът е “змийско масло”, т.е. шарлатански пенкилер, че то повече вреди и че само един крайно безотговорен президент може да го препоръчва на народа.

Сега хидроксихлорохинът стана геополитическа цел. В битката е въвлечена цялата световна медицинска общественост. В същото време хиляди лекари по света го използват с умерен успех.

Много скоро
в битката влизат и
танковите бригади

В петък Департаментът на правосъдието бе принуден да публикува едни засекретени бележки под доклада на своя генерален инспектор за нарушенията при разследването дали Русия е помагала на Тръмп в президентската му кампания през 2016 г., известно с кодовото име “Буря от кръстосан огън” (Crossfire Hurricane). Както е известно, инспекторът извади наяве десетки скандални машинации на тайните служби и най-вече на шефовете им, но така и не прати никого на среща с Темида.

Сега обаче тези бележки под линия показват, че шефовете на ФБР и ЦРУ може да отидат под съд. Новата версия е, че Русия настина се е намесила, но по друг начин. Как? Досега се твърдеше, че тя е помогнала на Тръмп. Сега се оказва, че е направила тъкмо обратното – нарочно е пробутала смехотворни измишльотини на британския шпионин Кристъфър Стийл, за да му подложи динена кора. Пак Путин е виновен, но в обратната посока.

А кой по-конкретно е подложил динената кора на Стийл? Това е някой си Персона 1 (Person 1) - бивш офицер от съветските и руските тайни служби, който е помагал във фирмата на Стийл, наречена “Орбис бизнес интелиджънс”, която преди години разгроми ФИФА. Тя е автор на над 100 доклада, свързани с хибридната война на Русия срещу Европа, НАТО и САЩ.

“Досието Стийл” е още един подобен доклад, платен от кампанията на Хилари Клинтън и отчасти от ФБР. А профилът на Персона 1 до голяма степен съвпада със Сергей Скрипал – бившия съветски и руски офицер от разузнаването, който бе отровен с новичок, едва оцеля и после се покри някъде.

В петък главният прокурор на САЩ (или министър на провосъдието) Уилям Бар се яви пред “Фокс нюз” и каза: “Моето гледище е, че имаме работа не само с грешки и немарливост и че има нещо далеч по-тревожно... и че ако някои хора са нарушили закона и ние го установим с достатъчно доказателства, те ще бъдат съдени...”

Кой ще бъде съден? Засега на мушката са десетки високи държавни служители под егидата на Хилари Клинтън и Барак Обама. С други думи – през лятото Демократическата партия ще е подложена на артилерийски огън.

От "24 часа"