Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кратко четиво за онези, които си спомнят, че при Виденов и Гечев са получавали по 5 долара месечно

Кратко четиво за онези, които си спомнят, че при комунистите на Виденов и Румен Гечев са получавали по 5 долара месечно в еквивалентни левове.

Презреният единодушно от прогресивното човечество Тръмп изсипва трилиони долари безвъзмездна помощ на всички икономически и финансово засегнати от корона вируса. По 1200 долара на човек или 2,400 на семейство, ако са без без деца, плюс 500 на дете, ако е под 17 год.

Демократите от Конгреса уж са съгласни, но се опитват да вкарат в закона някои от любимите си левичарски теми, като например абортите да са безплатни по време на чумата и бавят приемането му, но чековете вече пътуват към всички американци освен към богатите.

Нека да дам представа какво представляват 1,6 трилиона долара в златен еквивалент. Първо, прегледайте всички свои 14 к златни пръстени или украшения и след това ги сравнете.

Ако става дума за 22 каратови кюлчета, това означава 25 000 тона или 1000 огромни камиона пълни с по 25 тона злато всеки. Наредени един след друг тези пълни догоре със злато камиони ще достигнат от София до Радомир и малко след него. Плътно един до друг.

А ако това са пачки 100 доларови банкноти, то те ще тежат 16 000 тона, които даже сложени в куфарчета по 16 кг пълни с пари, ще се нуждаят от 1 милион доверени лица, за да ги занесат до Виена. А ако са по 1 долар, тогава тази сума ще тежи 1,6 милиона тона.

Тоест, 16 от най-големите търговски танкери, пълни догоре с банкноти от по 1 долар. А сега си представете как цялото българско население се втурва в трюма на един такъв танкер под командата на Румен Гечев и Корнелия Нинова, всеки си сграбчва по пет доларчета, а пенсионерите по 3, мушва ги в пазвата си и търти да бяга към празния магазин, щастлив, че социализмът, който му е отнел много, сега му го връща тъпкано.

Да, всичко това е истина, както е истина, че Румен Гечев беше и е български депутат в Народното Събрание, а Корнелия, възседнала 100-годишната си комунистическа партийна кранта, призовава масите на поход към властта, към социализма и към борба с капиталистическите изедници.

Няма я Желязната Лейди Татчър да ѝ припомни, че социализмът свършва там, където се свършват чуждите пари. Така че има и по-лоша епидемия от коронавируса и с много по-голяма смъртност. Дано тя не дойде пак до главата на многострадалния български народ, който в кризата, която се задава, ще търси по стар обичай кого да обвини и кой да бъде неговият пореден “спасител”.

От фейсбук