Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще видим колко време ПР машината на Даунинг Стрийт ще настоява, че Борис Джонсън командва кораба от болницата.
И преди са упорствали дни наред в лицето на неудържимата действителност, не им е сефте. Например в началото на март, кхъм-кхъм.

Най-веселото е, че има нещо по-лошо от това Борис Джонсън да е начело на Великобритания - и то е Доминик Рааб, външен министър и първи негов заместник, да е начело на Великобритания.

Рааб е опасен, болно амбициозен и ослепително некадърен реакционер, който се издигна зашеметяващо в момента, в който Джонсън разчисти от пътя си всеки компетентен и опитен политик , съпротивляващ се на фантазиите му за величие.

Преди две седмици Рааб с пяна на устата настояваше в парламента, че Обединеното кралство няма, няма и няма, ако ще да се събори небето, да поиска острочка от преговорите с Европейския съюз заради пандемията. Дори каза, че пандемията "засилва аргументите" в полза на бързо и окончателно излизане. А сетне тихомълком се включи в общоевропейската поръчка за респиратори.

О, а преди година и нещо Рааб чистосърдечно призна, че не разбира важността на маршрута Доувър-Кале за международната търговия на страната. Не, че Джонсън я разбира, но поне разбира колко е налудничаво да го показва, ако може да го скрие. Рааб обаче е изцяло безхитростен в идеологическата си мания и си кукурига най-свободно на стобора.

*От фейсбук!