Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Денонощно можете да направите заявка за разговор със специалист, но физически те са готови да ви изслушат между 9 и 21 часа.
Денонощно можете да направите заявка за разговор със специалист, но физически те са готови да ви изслушат между 9 и 21 часа.

Екип от психолози предлага напълно безплатна помощ в рамките на 30-минутен разговор на всеки, който се почувства стресиран от ситуацията с COVID-19. Водещи специалисти са готови да разговарят с хората, които се нуждаят от помощ между 9 и 21 ч. Името на групата е Екип за оказване на психосоциална подкрепа след критично събитие.

„Психосоциалната подкрепа е комплексен психологически подход насочен към подкрепа на хора, преживяващи остър емоционален дистрес при критично събитие - природни бедствия, производствени аварии, катастрофи и терористични актове и др.”/ ПСП/“, казват психолозите. Според техни данни 86 % от хората, преживели критично събитие, изпитват негативни когнитивни, физически и емоционални симптоми до 24 ч. след събитието, 22% продължават да изпитват тези симптоми в продължение на 6 месеца до 1 година, 4% развиват психични, соматични заболявания или зависимости.

„Психосоциалната подкрепа е активна, краткосрочна помощ и не заменя психотерапията“, добавят от екипа.

Какви са ползите от разговора с негов представител:

• Снижава влиянието на острия стрес непосредствено след критичното събитие

• Подобрява физическото и психическото здраве

• Предотвратява развитието на заболявания

• Максимално бързо възстановява нормалния начин на живот

• Положителен икономически ефект чрез бързото възстановяване и връщане на работа на засегнатите

Към кого е насочена психосоциалната помощ?

Към хора, преживели критични събития. Това са оцелели, близките и колегите им, както и всички засегнати – участници в аварийно-спасителните мероприятия, военните подразделения, организациите - частни или държавни, училищата и общностите.

Кой може да осъществява ПСП?

Прилага се от специално обучени професионалисти, организирани в групи и изисква строга организация за действие при критично събитие.

Специалистите спазват стандартите за квалификация, добра практика и етичния кодекс на Дружество на психолозите в България.

Ето и телефона, на който можете да заявите 30-минутен безплатен разговор със специалист всеки ден от 9 до 21 ч.: 088 610 1631.