Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

498 са потвърдените случаи на COVID-19 в страната. 21 са новите случаи. 173 в болница, от които 20 са интензивни. Излекуваните са 34. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген, Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Нова област със заболял е Враца - 1. В софия има 8 нови случая. В Бургас - 2 случая - единият е мъж от Несебър, завърнал се от Банско на 1-ви април. В Пазарджик - 2 случая. В Добрич бебе на 1 година, което е с ларингит и двамата родители са с доказани COVID-19. Варна - 1 жена. Благоевград - 1. Видин - 1. Кюстендил - мъж.  Ловеч - мъж. Троян -1. Сливен - мъж на 27 г. и в Стара Загора - мъж. Сред заразените има 23-ма души медицински персонал, добави той.

Има интубирани пациенти и двама починали. Средната възраст пада до 40 години, каза Мутафчийски.

По думите му стана ясно, че има починал 43-годишен през изминалата нощ, който все още не е доказан случай на COVID-19, но е имал симптоматика на заболяването. Той е приет вчера следобед в болница, интубиран е, но около 21 часа е издъхнал.

Потвърдено е, че и съпругата на депутата д-р Адемов също е дала положителна проба. Д-р Дариткова, която е сред заразените, е предоставила списък със всичките си пациенти.

В момента сериозно се мисли по въпроса за имунизацията с цел безопасност за децата и майките.