Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Старшина влизал в Царичина предрекъл: Извънземни ще ме отвлекат като стана на 73 г.

Бивш военен, след като бил в Царичина, казал на близките си, че извънземни му предрекли кога ще го вземат. Това щяло да стане, като навърши 73 г. Случайно или не, точно на тази възраст той починал.

Старшина Иван Кръстев бил шофьор на висши военни, които посещавали мистериозния обект. Когато се пенсионирал, нещо все го измъчвало и не му давало покой, разказват негови роднини и съседи от квартал "Редута" в София. Личало си, че му тежи някаква тайна.

Въпреки че бил отличен автомонтьор и като такъв печелел добре след девоенизирането си, човекът зарязал работата си, мотаел се безцелно и започнал да разказва за срещи с извънземни. Близки и познати на старшината твърдят как близо две десетилетия, без да обръща внимание на подигравателното им отношение,

постоянно ги уверявал в съществуването на инопланетяните

"Вярно е, че Иван разказваше много за загадката с дупката в Царичина, беше му любима тема за разговор - спомня си негов съсед от близката улица "Иларион Драгостинов". - Обясняваше ни с подробности дори откъде точно в Космоса идвали. Говореше и за някакви пирамида и трон, които се намирали в Царичина. Все неща, които няма как да бъдат проверени или доказани. Мисля, че много му тежеше, че не се отнасяхме сериозно към приказките му", казва още комшията.

"168 часа" потърси за коментар и вдовицата на починалия през миналата година старшина Иван Кръстев.

"Съпругът ми ходеше в Царичина като шофьор на генералите Костов и Карамфилов. Когато началниците са били на посещение, заедно са влизали с колата зад загражденията. Казваше, че са подписали споразумение и участниците не смеели нищо да говорят за видяното там. Започна да разказва чак когато се пенсионира, но аз лично не му вярвах и мисля, че по-скоро мъжът ми не беше добре с психиката - разказва съпругата на старшината Магдалина Кръстева пред "168 часа". - Преди

беше много мълчалив и много затворен,

но когато спря да работи, постоянно за това говореше. Вероятно това, дето е мълчал дълго време, си даде отражение.

Аз на екстрасенсите вяра им нямам, обаче, след като съпругът ми почина ми се струва, че явно в Царичина има нещо... Интересното било, че самият тунел бил гладък в началото, а и някаква пирамида имало отдолу, която била опасна, някои казвали, че имало уран."

Жената говори предпазливо по темата. Въпреки че твърди, че се отнася крайно скептично, на масата пред нея стои разгърната книгата "Феномените на България".

"Винаги съм смятала, че мъжът ми си измисля. Като ми кажеше: -"Ще дойдат да ме вземат, все му отговарях: "Да идват да те вземат!" Ядосваше ме. Почина от рак на простатата. През последната година от живота си все виждаше извънземни. Срещу къщата ни имаше една счупена кола, изоставена от 10-15 години, и вътре седяли четирима извънземни: "Абе не ги ли виждате!", ядосваше се Иван, но там нямаше никого."

Историята потвърждава и сестрата на Магдалина Кръстева Божидара: "Ходили са в Царичина на проверка с колата и тогава е влизал. Мисля че все пак е имало нещо, защото, когато се пенсионира

работеше допълнително като добър автомонтьор, но заряза работата

Влизал с военния, но дотам спираше да разказва. И нищо друго не говореше - такъв си беше по характер. Но явно това му беше повлияло и оттогава никога не казваше примерно върколаци или някакви други същества е видял, а твърдеше, че извънземните ще дойдат да го вземат. Не мога да си обясня - военни, пък вярваха в извънземни. Фантастични работи."

"Не мога единствено да си разбера съвпадението - казваше на всички, че на 73 години ще дойдат да го вземат и

точно на тази възраст почина",

допълва и съпругата.

Оказва се, че жената на Кръстев и сестра й са родени в съседното на Царичина село Градец. Казват, че са чували много истории за срещи със светли кълба и други загадъчни събития от съселяните си, но никога не са ги виждали лично.