Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убиха приятел с оръжие, което аз доставих - виж филма на Слави Ангелов за защитения свидетел

 Убиха приятел с оръжие, което аз доставих! - това разкрива защитен свидетел в документалния филм на Слави Ангелов, който беше излъчен в събота по Нова телевизия.

"Това е един от най-дългите и трудни проекти в живота ми - да заснема серия от документални филми за защитени свидетели - разказва главният редактор на в. "168 часа" и сп. "Космос", който бе жестоко пребит от трима мъже с метални тръби на 17 март. - Този проект се получи въпреки силната съпротива на държавата срещу идеята."

27-минутният документален филм разказва за предизвикателството да влезеш в програмата за защита - да забравиш близки и роднини, да заживееш на чуждо място и с ново име, да не можеш да погребеш родителите си. Защитеният свидетел, който проговаря пред Слави Ангелов, дава показания срещу въоръжени грабители, похитители и убийци. Той не влиза в програмата, защото е "хванат в крачка" и иска да отърве затвора. Той напуска света на злото от гняв - защото доставя оръжие за мокра поръчка, но с него е застрелян най-добрият му приятел. Разказвач зад кадър е големият български актьор Христо Шопов.