Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Италианец удуши приятелката си, защото го заразила с COVID-19. Сам съобщил на полицията за убийството

28-годишен италианец удуши приятелката си и твърди, че го направил, защото му предала коронавирус, твърдят прокурори.

Студентката по медицина Лорена Куранта е открита мъртва, след като гаджето й Антонио Де Пейс сам се обажда в полицията, за да съобщи, че я е убил, предава "Дейли мейл".

28-годишният италианец също е медицински служител. И двамата са учили в Месина, Сицилия, където и живеели заедно от няколко месеца. Двойката е привлечена да помага в борбата срещу разпространението на COVID-19. 

Лорена ще получи своята диплома посмъртно в знак на почит, казват от университета в Месина.

В сутрешните часове на вторник младежът се е обадил на органите на реда, за да подаде сигнал за убийството. Пристигналите на място полицаи повикали Бърза помощ, тъй като открили Антонио Де Пейс на пода в апартамента с прерязани вени, според италиански медии.

Той е бил спасен от колеги на Лорена в болницата. Причината, която изтъкнал обаче за жестокото убийство, била потресаваща. Италианецът казал, че удушил момичето, защото му предало COVID-19.

Властите се съмняват в историята на Де Пейс. Първите проби от снощи показват, че нито той, нито приятелката му са били заразени с коронавирус. В един от докладите по случая се посочва, че тестовете са били с отрицателен резултат.