Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Както е очевидно, че повечето от нас не са епидемиолози, така е и очевидно, че управлението у нас не е авторитарно (Китай), нито пък има супер високо публично доверие в институциите (Корея, Япония). Та си мисля, че с затягането на мерките е време и политиците да съобщят на гражданите какъв е планът им за кризата и борбата с този вирус. Предполагам вариантите са няколко:
1. Пълен блокаж на всичко в България и външните граници, чакаме вирусът да умре "от глад". Под пълен блокаж, разбирайте и пиле да не прехвръкне по улиците - ако успеем, жертвите ще са малко. Но и границите няма да се отворят, докато не излезе ваксина (натам сме се насочили?)
2. Масово ранно тестване и терапевтична помощ на заразените като се разчита 50-60% от населението без възрастните да го изкарат и да изградят имунитет в обозримото бъдеще, така че да рестартираме живота си поне частично - жертви ще има основно сред възрастните с хронични болести. (не го правим засега)
3. Постепенен блокаж на живота като разчитаме на големите държави да извадят ваксина. Ако не я извадят сме напълно fucked up, тъй като сме си загубили времето и пак 50-60% от хората ще трябва да го изкарат - жертвите ще са даже повече, тъй като фалиралите бизнесмени и работници ще почнат да умират и от други неща.
4. Имитираме какво прави някоя по-развита от нас държава без да знаем наистина защо го правим, надявайки се, че те знаят.
И някакви други варианти, за които аз все още не съм прочел мнение от специалисти?
Съвсем скоро ще има значителен брой хора със сериозни финансови проблеми, които нямат особено голямо доверие на институциите. Те трябва да знаят каква е крайната цел, каква е надеждата и в името на какво претърпяват несгоди.

*От фейсбук!