Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп Снимка: Фейсбук
Доналд Тръмп Снимка: Фейсбук

ХИДРОКСИХЛОРОКИН & АЗИТРОМИЦИН, взети заедно, имат реален шанс да бъдат една от най-големите промени в историята на медицината. FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата) премести планини - Благодаря! Да се надяваме, че и двата медикамента ще работят по-добре върху хората и незабавно ще бъдат използвани. Хората умират, движат се бързо и Бог да благослови всички! Това написа днес във фейсбука си американският президент Доналд Тръмп.

Властите на щата Ню Йорк регистрираха през изтеклото денонощие 3254 нови случая на заразяване с коронавирус и общият брой болни от Ковид-19 там нарасна от 7102 на 10 356. Това заяви днес пред журналисти губернаторът Андрю Куомо, цитиран от ТАСС.

"В Ню Йорк има повече заразени с коронавируса, отколкото в който да е друг американски щат", подчерта той.

От общо 10 356 случая 6211 са в град Ню Йорк - най-големия мегаполис в САЩ.

"Вирусът се разпространява при висока плътност на населението", каза Куомо.

По данни на университета "Джонс Хопкинс", чиито изчисления се базират на официална информация, новият вирус е причинил смъртта на най-малко 46 души в щата Ню Йорк, посочва БТА.

Щатските власти търсят по целия свят крайно необходимите медицински материали и проучват къде в мегаполиса и предградията му могат да бъдат издигнати полеви болници, допълва АП.

Целта е капацитетът за болнично лечение бързо да се увеличи от около 50 000 до 75 000 легла, посочи Куомо. В щата вече са хоспитализирани 1600 души зарад Ковид-19.

Куомо съобщи, че властите на щата са отправили до законодателите, които го представляват в Конгреса, молба да внесат поправки в приетия закон за федерално подпомагане в контекста на коронавируса. Заради технически подробности в текста щат Ню Йорк няма право да получи такава подкрепа, а "това са над 6 милиарда долара, това са значителни средства", обясни губернаторът.

Същевременно губернаторът на Ню Джърси Фил Мърси подписа указ, нареждащ всички търговци на дребно, чиято дейност не е от първостепенно значение за всекидневието, да затворят магазините си, а почти всички жители на щата да останат по домовете си, информира Ройтерс.

Указът обхваща близо 9 милиона жители на щата с изключение на работещите в услуги от първостепенно значение като здравеопазването и хранителния сектор.

Забраняват се всички събирания, включително сватби и купони.
В САЩ са регистрирани до момента 19 624 случая на заразяване с новия вирус и най-малко 260 души са починали, сочат последни данни на университета "Джонс Хопкинс".

Федералното управление за авиация на САЩ (ФУА - FAA) временно спира полетите до летищата в района на град Ню Йорк заради проблеми с персонала, свързани с коронавируса, в регионалния център за контрол на въздушното движение, предаде Асошиейтед прес.

В спешно съобщение днес управлението съветва авиодиспечерите да спрат всички полети, заминаващи за летищата "Джон Ф. Кенеди", "Ла Гуардия", "Нюарк" и други аерогари в района. Постановлението обхваща и международното летище на Филаделфия.