Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Малко анализ относно случващото се...

Ако някоя държава бе решила да изпрати хора от разузнаването си, които да извлекат и придобият информация относно готовността и мерките, които би предприела друга държава или други държави при извънредни мерки /война, епидемия, пандемия, атомен удар/, то това щеше да и струва доста пари, средства, време и човешки ресурс.

Една такава държава, съвсем безплатно, накара целия свят да се разголи. Вместо шпиони и разузнавачи, тя пусна вирус, който със сигурност ще свърши повече работа.

Сега тази държава разбра, какви мерки предприема всяка страна, какви са нейните възможности, с каква инфраструктура разполага, възможностите на армията и полицията, кои хора използва държавата за справяне със ситуацията, какви са ѝ здравните възможности, каква е реакцията на населението, къде биха построили полеви болници, възможността за реакция, принципите на реакция, мерките, които се предприемат, банковата система, медиите, кои сектори могат да се включат доброволно или не за да помагат с каквото могат, както и как всичко това се отразява на икономиката, живота, спокойствието, здравето, бизнеса и т.н.

Разбира се, тази държава също участва в учението и изпитанието, за да се запознае как и какво би се случило с нейния народ, а може би за да се прикрие и да не бъде заподозряна.

Тя вече не разчита на своите съюзници, защото ръководителите на много от тях ги лъжеха за да получат някое и друго финансиране.

По принцип информацията е едно от най-скъпите неща в живота. Сега, тази държава го получи съвсем безплатно или с много елементарни средства.

Който играе шах ще ме разбере. Трябва да мислиш няколко хода напред, както и да накараш противника да предприеме определени ходове за да разгадаеш какво и как мисли.

*Коментарът е от фейсбук