Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румяна Тодорова и дъщеря й Деница Тодорова.
Румяна Тодорова и дъщеря й Деница Тодорова.

Арестуваната преди 10 дни адвокатка Румяна Тодорова от Враца и дъщеря ѝ Деница Тодорова излизат от ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд. Двете бяха задържани след като от прокуратурата обявиха, че са разкрили престъпна група за измами, свързани с уреждане на дипломи за университети, фалшифициране на документи, настаняване на възрастни хора в старчески домове и други престъпления.

Заедно с двете жени, за участие в престъпната група бяха задържани Иво Иванов-Борката и Иван Тодоров, а спецсъдът първоначално остави и четиримата в ареста.

Днес втората инстанция е решила да освободи адвокат Тодорова срещу гаранция от 5 000 лева, а дъщеря ѝ Деница, която според обвинението се е представяла само за адвокат при дейността на групата, ще бъде под домашен арест. Останалите двама обвиняеми остават окончателно зад решетките.

Според разследващите участниците в групата намирали хора и ги уверявали, че срещу заплащане могат да им уредят всякакви услуги, които обаче никога не извършвали.
При претърсванията в апартаментите на обвиняемите бяха открити печати на всякакви институции, на нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, оръжия, наркотици, както и самоделна бомба с 400 грама тротил, батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно, посочиха от прокуратурата. Открита беше и цифрова фреза за производство на монети от един лев.