Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доган строи ново барбекю Упоритост: Собствениците на имота в Бояна ще градят нови барбекю, ограда и КПП.

 

Проект за ново барбекю в боянските сараи чака одобрение от властите, след като старото бе съборено миналата седмица.
Това казва пред "168 часа" съсобственикът и управител на строителната компания "Миртал" Вихрен Василев, която премахна спорните постройки в обителта на Сокола.
"От фирмата "Делта Епсилон" ни поканиха да работим на обекта седмица преди да започнем дейностите по премахване на оградата, КПП-то и барбекюто в двора.
Съборихме ги за една седмица
По-добре е да се строи, отколкото да се руши, но такъв бе предметът на договора. Тези поръчки са рядкост. Изпълнихме си коректно задълженията, от фирмата - собственик на сградата, също бяха коректни. За първи път работим заедно. Оттук нататък те си имат проект за нова ограда и барбекю. Все още не знам дали ние ще ги строим. За мен това не е "барбекюто на Доган" като политическо понятие, а

поредният обект на фирмата

Имаме много по-големи проекти. През цялото време бях на мястото, но не съм виждал лидера на ДПС" - разказва шефът на "Миртал" Вихрен Василев, но отказва да разкрие сумата, за която е извършил услугата. 35 от неговите работници събориха незаконните постройки в сарая по указания на ДНСК, а напълно възможно е точно те да построят новото барбекю в хотела. Два багера с по тритонни чукове лесно се справят със задачата да премахнат постройките. Строителните отпадъци вече са на сметището, така че е късно за тези, които искат да си вземат сувенир за спомен от най-известното

барбекю в държавата

"Проблемът с барбекюто е, че една от стените му всъщност е оградата, която също бе премахната. Трябвало да бъде по-навътре в двора съгласно сега действащия Закон за устройство на територията. Такива барбекюта има в много дворове, не знам дали всички са законни... Едва ли това е най-големият проблем в държавата. Не видях Доган на мястото, но ако имах възможност да говоря с него, щях да му кажа това, което и на всеки политик - трябва да се подобрят условията на живот и за правене на бизнес в България. Ето сега горивата скачат, те

повличат нагоре цените

на храните и на всичко, а пенсиите и заплатите стоят на едно ниво. Иначе строителният бизнес живна леко, въпреки че банките все още трудно отпускат кредити и все още гледат негативно на строителния бизнес" - разсъждава Вихрен Василев.

 

НСО проверява работниците

 

Освен оградата и барбекюто в сарая хората на Вихрен Василев събориха и КПП-то на сградата.
Години наред в постройката денонощно дежурят гардове от НСО, които охраняват лидера на ДПС. Сега организацията на охраната в дома на Доган е променена.
"Хората на НСО всеки ден проверяваха работниците, но това им е задължението - разказва Вихрен Василев. - В новият проект ще се изгради и ново място за тях съгласно закона."

Пътят до сарая осеян с дупки

"Инфраструктурата ни е под всякаква критика. Хубаво, че се строят магистрали, но не е достатъчно. Например пътят до т. нар. сараи е в окаяно състояние. Дупка до дупка" - възмущава се собственикът на "Миртал".
Години наред в престижния софийски квартал не е влизала асфалтираща машина, а луксозни бентлита и мерцедеси газят локви и заобикалят трапове като на сафари. Освен с лошата си инфраструктура Бояна е известна с това, че в квартала няма канализация и от години тоалетните на богатите се изпомпват със специализирани за това машини.