Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

10 души от селото на първата жертва от коронавирус у нас са под карантина

Извънредни мерки предприе кметицата на община Брусарци за хората от селото на починалата в "Пирогов" жена. Грипната ваканция по заповед на кмета на Брусарци Наташа Михайлова за учениците от село Василовци е удължена с още 2 дни. Затворени са детските градини, пенсионерските клубове, отлага се за неограничено време неделният пазар.

Със заповед на кметицата са забранени всички масови мероприятия, движението между селата и към общинския център е ограничено. Служителите в общината работят с маски, доставени са дезинфектанти за всички обществени сгради и помещения в общината.

Семейството от Василовци е било в края на февруари в Лом, където празнували юбилей на брата на мъжа Сашо. Събрали са се цялата фамилия, от Пловдив дошла и дъщерята на заразеното семейство. Тя е била в Италия преди това на работа. На 1 март са напуснали селото и са заминали за София при сина си заради здравословни проблеми. Там са се почувствали зле и са постъпили в "Пирогов".

Две близки семейства и съседи са под карантина около 10-ина души, заяви областният управител на Монтана Росен Белчев. Те нямат признаци за разболяване. Сега най-вероятно ще бъдат издирени и останалите участващи в банкета от Лом. Жената, която обслужва дома на загиналата от коронавирус е в добро здравословно състояние, каза кметът на Василовци Огнян Йорданов.

Областният на Монтана увери, че ситуацията, която е изключително динамична, се следи непрекъснато. До момента над 113 души са под доброволна карантина.