Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Окръжната прокуратура във Варна ще привлече като обвиняеми пет лица и съпругата на единия за разпространение на наркотични вещества на територията на община Девня.

Петима мъже и съпругата на единия ще бъдат привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура във Варна по водено досъдебно производство за държане с цел разпространение и за разпространение на високорискови наркотични вещества - престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. В ареста в момента за 24 часа по Закона за МВР са задържани П.П., Ф.Ф., А.Е., А.И. и Н.В., както и съпругата на единия – П. М. Всички те са съпричастни към разпространението на марихуана, амфетамини и метамфетамини на територията на Девня и населените места около общинския център. При лични обиски и претърсване на шест адреса и два автомобила са намерени и иззети 26,14 грама марихуана и 9,03 грама амфетамини, разпределени в дози, електронни везни и пари в брой.

Петимата мъже, които са на възраст до 36 години, действали като самостоятелни разпространители на наркотици. При осъществяване на престъпната си дейност обаче си оказвали помощ и съдействие. Съпругата на Ф.Ф. – П.М., е разпространявала наркотици от дома им, когато мъжът й отсъствал. Двамата имат две малолетни деца.

След изтичане на срока на полицейското задържане и привличането на петимата като обвиняеми Окръжната прокуратура във Варна ще ги задържи до 72 часа. Ще бъдат внесени искания във Варненския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на наркоразпространителите.

Заради двете малолетни деца, за които се грижи 35-годишната П.М., прокуратурата няма да поиска за нея най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.

Действията по разследването продължават.