Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Обсъдихме колко твърди и гъвкави да бъдат срещу коронавируса, тъй като научните среди не могат да ни кажат с какво се лекува и колко време ще продължи, каза премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на съвета по сигурността, предаде Канал 3. 

Той допълни, че нито една държава членка на ЕС няма необходимия запас от облекла. "Никои не можеше да предвиди че подобно нещо може да се случи", каза премиерът.

"Има два вида мерки, препоръчани от щаба - първите са в области с без потвърден случаи, а вторите - потвърдени.

Всеки час в училище да започва с припомняне на мерките за лична хигиена, нека учителите да преценят, особено когато забележат дете или родител, че е болен - веднага да се праща в болница, добави Борисов.

Премиерът допълни, че светът е изцяло неподготвен за подобна грипна епидемия като коронавируса. "Сега се мисли за ваксини и се отделят пари за иновативни технологии, така че нашите мерки, които дори изглеждат малко разхлабено в сравнение с другите държави, ги въведохме първи ние", каза още той. 

"Това е един вид война - гледали сме по филмите, но във всички случай сега гледаме последствията. В милиарди и трилиони ще са последствията", предупреди Борисов.